Stephen King adaptációk 2019-ben

Aki nem egy kő alatt élt mostanában, annak nagy valószínűséggel feltűnhetett, hogy az utóbbi években egyfajta hirtelen jött revival-hullámként mind több és több King feldolgozást kaptunk, az AZ című (remake) mozi irdatlan mainstream sikerén felbuzdulva pedig  szinte valóságos dömping kezdett kibontakozni. Mobil, Setét torony, Bilincsben, 1922, Egy jó házasságKukorica gyermekei 9: Runaway vagy ott vannak a sorozatok: Búra alatt, 11.22.63., Köd, Mr. Mercedes. Most, hogy már a Castle Rock nevű all-in crossovernek beígért széria első évadján is túl vagyunk, szerkesztőségünk összeszedte, hogy mit is várhatunk a közeljövőben. 

 

ÁLLATTEMETŐ

Stephen King egyik 1983-ban íródott korai klasszikusából – mely saját megítélésre szerint is olyan rémisztő volt, hogy egy ideig vonakodott befejezni – ugyan már készült egy film 1989-ben Mary Lambert rendezésében (Dale Midkiff, Fred Gwaynne és Denise Crosby főszereplésével), de a többségben valahogy mégis a fiatal Edward Furlong (Terminator 2, Detroit Rock City, Amerikai História X) és Anthony Edwards párosával készült 1992-es második rész maradt meg. A 2019 április elején mozikban kerülő remake-t Kevin Kölsch és Dennis Widmyer párosa rendezi, akiknek eddig az Absence című thriller kivételével nem igazán volt más kimagasló filmjük; főszerepekben pedig Jason Clarke, John Lithgow és Amy Seimetz trióját láthatjuk.

 

AZ: MÁSODIK FEJEZET

2019 szeptemberében jön az, amire a remake első részének megtekintése óta vár mindenki, vagyis AZ második, és egyben befejező része. Ebben az immáron felnőtté váló Vesztesek Klubja egyszer és mindenkorra elbánik az ezerarcú Pennywise földöntúli karakterével – vagy mégsem?! Az első epizóddal már bizonyító Andy Muschietti (Mama) ül be ismét a rendezői székbe, a csatornában lakó bohócot alakító Bill Skarsgard mellett pedig olyan színészek tűnnek fel, mint a közelmúltban készült X-men filmek Xavier professzora, vagyis James McAvoy (Széttörve, Victor Frankenstein), Jessican Chastain (Bíborhegy, Csillagok között), Sophia Lillis, Bill Hader vagy Jay Ryan, de Finn Wolfhard (Stranger Things) karakterét is viszontláthatjuk.

 

MAGAS FŰBEN

Ugyancsak a 2019-es évre jelentették be Stephen King és elsőszülött fia, Joe Hill által közösen jegyzett In the Tall Grass című novella-adaptációját. A rendezői székbe ezúttal Vinczenzo Natali kerül, aki már olyan fantasztikus látványvilággal megáldott mozikat hozott tető alá, mint a Kocka, a Nothing, a Hibrid, illetve az ABC’s Of Death 2-ba is rendezett már rövidfilmet, és persze a sorozatok világa sem ismeretlen számára (Westworld, American Gods, The Strain, Wayward Pines, Hannibal). Főszerepekben Patrick Wilson (Aquaman, Az apáca, Insidious 1, 2, 4, Démonok között 1, 2) és Harrison Gilbertson, valamint Rachel Wilson.

 

ÁLOM DOKTOR

Tovább is van, mondjam még?! Előzetes híradások szerint 2020-ra tervezik a Doctor Sleep mozis változatát, melyet Mike Flanagan (Oculus, Ouija, Gerald’s Game, illetve a mostanában futó zseniális The Haunting of Hill House sorozat) fog dirigálni. A Ragyogásban megismert kisfiú, Danny Torrance (őt Ewan McGregor játssza) már felnőtt, és most különleges képességeivel embereket gyógyít.

 

TÚL A BEJELENTÉSEN

Végezetül pedig álljon itt egy rövid lista (a teljesség igénye nélkül) a már bejelentett Stephen King regényein és novelláin alapuló filmekről vagy televíziós sorozatokról – melyeknél a legtöbb esetben még sajnos semmi releváns vagy konkrét információ nincs: Revival, Breathing Method, Long Walk, Rémkoppantók, Rose Madder, Lisey története, A jaunt, Tűzgyújtó (remake),  Salem’s Lot (remake), Csipkerózsikák (sorozat), Atlantisz gyermekei, Részeg tűzijáték, Talizmán, N (sorozat), Végítélet, Joyland.

Be the first to comment on "Stephen King adaptációk 2019-ben"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .