Mit is tudunk eddig a Witcher-sorozatról?

Néhány nappal ezelőtt megjelent a cikk aljára is belinkelt első kedvcsináló a hamarosan érkező Witcher-sorozathoz. Rövid cikkünkben most összegezzük, eddig mit is tudunk Ríviai Geralt eljövendő kalandjairól, megfűszerezve kicsit az eddigi kritikákkal és véleményekkel.

Azt már a San Diegó-i Comic Conon leszögezte Lauren Schmidt Hissrich producernő, hogy a sorozat alaptörténete nem a játékhoz fog idomulni, hanem a regényekhez. Noha valószínűleg legtöbben a PC-s játékoknál vagy esetleg a PS4-re is kijött harmadik résznél találkoztak először Andrzej Sapkowski világával, Hissrich elárulta, a filmvásznon vélhetően nem fogunk túl sokat látni a játékokból.

Hissrich által kitett kép, amely bizonyítja, lesz Roach a sorozatban – Fotó: Twitter

“Egyelőre nincsen tervben, hogy a játékok történetét behozzuk a sorozatba, de természetesen kár előre bármit is kijelenteni. Már arra is vannak ötleteim, hogy mondjuk a 7. évadban mi történhet, de először azért jussunk el oda” – mondta a producernő.

Mint azt Hissrich elárulta, az első évad amolyan “világépítős” epizódokból fog állni, ami előrevetíti azt is, hogy bizony a Netflixnél hosszútávra terveznek a Witcher esetében, amelyet még tovább erősít, hogy állítólag már berendeltek további évadokat is a Witcherből.

Akik tehát azt a marcona, két karddal kaszaboló Geraltot várják a sorozatban, aki a harmadik játékban is volt, valószínűleg kicsit csalódni fognak, hiszen a vaják nem csak a kicsit emberközelibb, szociálisabb regénybeli önmagát adja majd, de az ezüstkard is hiányozni fog – legalábbis az elején. Hissrich egyébként azt is elárulta, hogy Geralt szerepére összesen 207 színészt hallgattak meg, de végül Henry Cavill, a legelsőként látott kapta meg a szerepet. “Henry igazi fanatikus, olvasta a könyveket, játszott minden játékkal. Annyira illik rá a szerep, hogy már magamban hallom az ő hangján megszólalni Geraltot” – mondta a producernő.

Mindenki kedvence, a játékban teljesen váratlan és indokolatlan helyen feltűnő Roach viszont valószínűleg feltűnik a sorozatban, erre utal legalábbis Hissrich egyik Twitterre kitett képe is. Ami viszont teljesen biztosra vehető, hogy a másik nagy favorit, a hölgyeket egymás után fogyasztó, vicces dalnokunk, Dandelion az eredeti lengyel nevén, vagyis Jaskierként lesz az adaptációban.

Triss kapcsán már kevésbé voltak lelkesek az olvasók – Fotó: Twitter

A közvélemény és a fanatikusok egyébként eddig viszonylag pozitívan fogadták az információkat és a trailert. A karakter esetében volt csupán némi negatív visszacsatolás, mégpedig Triss kapcsán. A játékban Triss vöröshajú hölgy, míg a regényben kicsit sötétebb a haja. Ebből a sorozatba már sötétebb bőrű, Anna Shaffer által vászonra vitt karaktert láthatunk majd. Hogy mennyire lesz jelen a PC a sorozatban, arról vannak kétségeink, de ha a Netflix tényleg egy hiánypótlónak szánja a Trónok Harca után, akkor csak nem viszik túlzásba.

Ezek lennének tehát az internet bugyraiban fellelhető fontosabb információk a sorozatról. Sajnos a Witcher bemutatójára még nincs biztos dátum, de 2019 év végére várható a premier a Netflixen, az első évad pedig 8 részből áll majd.

Be the first to comment on "Mit is tudunk eddig a Witcher-sorozatról?"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .