Ready Or Not (2019) (Aki bújt)

Bár Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett rendező-párosa (Az ördög ivadéka) nem találja fel a spanyolviaszt, mégis baromi szórakoztatóra sikerült ez a másfél órás produkciójuk, mely egy újabb darabja a hazai mozikban egyre nagyobb számban a közönség elé tárt horror zsánerű moziknak. Alapvetően a fekete humorból kibontakozó morbid szituációja az, ami elviszi a hátán a filmet, bár az is igaz, hogy jópofa szereplők és az ara vagány karaktere nélkül csak fele olyan élvezhető lenne, mint amilyenre végül sikerült. Szóval, ha eladósorban lévő lány vagy, csak annyit mondanék: jól nézd meg, hova házasodsz!

Grace még nem is sejti, hogy Daniellel való esküvője után mit is rejteget neki a felettébb gazdag Le Domas famíliába való bekerülése. Éjfélkor ugyanis a családi összejövetel folyamán kiderül, hogy játszania kell, méghozzá egy kártyán véletlenszerűen kiválasztott játékot. Ha sakk vagy dáma jön ki, semmi baj, de ha a bújócskát húzza, az már kicsit kockázatosabb. Mert ott a legnagyobb esély rá, hogy meghalhat…

Ahogy már az előszóban említettem, nem kell semmi egetverő újdonságra számítani, amit viszont kapunk, az egészen korrektre sikerült. Adott tehát egy tradicionális játékgyáros família (többek között Andy MacDowell mint anyuka) a maga kis múltba vesző sötét szertartásával, illetve az élet féltő, cselekményünk során egyre inkább talpraesetté váló ara (Samara Weaving), akinek személyében szerencsére nem unalomig ismételt, blőd slasher-szereplőt kapunk.

A horror-faktor nem viszik túlzásba, csak néhány helyen fordul elő vérpermetezés, helyette inkább morbid módon tálalják azt a néhány halált, így fekete humorból sem lesz hiány. Szóval, ha úgy nézzük, ez inkább egy szabados és belevaló, pörgős vígjáték, mely horror-koncepcióban fogant, nem pedig mindenáron ijesztgetni akaró félelemdömping, komikus elemekkel tűzdelve. Ha mindenáron példát kellene hoznom, akkor leginkább a Tűnj el! című produkciót említeném, mint hasonszőrű alkotást. Ebben azért valamivel több az ízes káromkodás és a családi drámázás, de a derült égből villámcsapásként érő csattanója is több mint maradandó élményt okoz!

Kinek ajánljuk? Ezt a produkciót talán még azok is élvezni fogják, akik alapjáraton nem különösebben kedvelik a horrorfilmeket, viszont szeretnek nevetni, és esetleg a morbid dolgokat sem vetik meg. Pörgős, frappáns, szórakoztató.

Értékelés: 8/10

eyescream

 

 

A film adatlapja a Horror-Filmek.hu-n

Be the first to comment on "Ready Or Not (2019) (Aki bújt)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .