All Must Die ((Utdrikningslaget)) (2019)

A Náci Zombik első és második része mellett talán a Whore (Hora) nevű, ugyancsak szórakoztatóan jópofa horror-vígjáték volt az utolsó norvég film, amit a közelmúltban szerencsém volt megtekinteni. Így aztán, mikor szembejött velem eme leánybúcsús történetből kibontakozó slasher trailer-je, az gondoltam magamban, miért is ne?! Bár nem vagyok oda túlzottan e műfajért, azért adtam neki egy esélyt.

Gina nemsokára feleségül veszik, ezen apropóból pedig leánybúcsút rendeznek neki barátnői. Már az elején remekelnek a símaszkos idegenekkel való elraboltatás során, majd amikor megérkeznek a mindentől távoli, festői szépségű házhoz csak akkor indul be igazán a buli! A horrorfilmeket igencsak kedvelő Ginát nem elég, hogy barátnői mindenféle rémisztő díszlettel várják, még egy ijesztgetős játékot is szerveztek neki. A pajtában kampóra akasztott ex-barátai viszont már elég hús-vérnek néznek ki, hogy ne tűnjön játéknak ez az egész…

Legénybúcsús horrort már láttam (Doghouse), úgyhogy itt volt az idő egy leánybúcsúsnak – legalább ez az egyetlen mondvacsinált indok, amiért nem bántam meg, hogy megnéztem ezt a Geir Greni által rendezett filmet. Bár kaphatunk némi ízelítőt a szemet gyönyörködtető norvég tájból, ezen kívül sajnos nem sok minden jut a szemnek. Nincsenek maradandó vagy esetleg durvább, véresebb kivégzési módok, szereplőgárdánk megmarad az üresen bambuló némberek hadánál, de még izgalmat sem igazán találtam benne. Persze, az is lehet, hogy öregszem, és már mindent láttam.

De amikor a nettó nyolcvan perces játékidőből az első óra hentelős cselekménye után a következő húsz alibi-perc konkrétan arról szól, hogy bemutatják a csattanóhoz köthető előzményeket… nem, nem összevágva, mindent szép részletesen, bőséggel elnyújtva, hogy még véletlenül se maradjon ki egyetlen morzsa sem – akkor ugrik vissza a dramaturgia-mutató nullára. Mert ha már ilyen olcsó, ezerszer ellőtt csattanót sikerült beleírni, akkor legalább had NE nézzem végig a komplett magyarázatát, mert ezek után nem érdekel annyira. Helyette mondjuk lehetett volna… bármi más?! Például.

Kinek ajánljuk? Nem eget rengetően rossz a produkció – talán csak én fáradtam bele a slasher-műfaj közepesnél aligha jobb kínlódásaiba -, szóval aki szereti a zsánert, kipróbálhatja. De azért túl sokat nem érdemes várni tőle.

Értékelés: 5/10

eyescream

 

Be the first to comment on "All Must Die ((Utdrikningslaget)) (2019)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .