Monsterland 2 (2019)

A 2016-ban készült különféle szörnyűségek kreatúrákat és groteszk, förtelmes fenevadakat bemutató (szerintem simán közepesre sikerült) antológia nem várt folytatását köszönthetjük, melyben ezúttal hat rövidfilmet gyűjtöttek össze az alkotók, hogy ezzel borzolják a kedélyeinket. A felhozatalba kerültek vérfarkasok, vámpírok, démonok és élősködők, azonban hamar meg kellett állapítanom, hogy a színvonala az első gyűjtésnél bőven alacsonyabb.

A Monsterland első részével ellentétben itt nincs semmilyen mesterkélt kerettörténet, csupán rövid elválasztó inzertekkel szakítják meg a kisfilmeket. Amikből ráadásul az alig hetven perces játékidő alatt csak hat darabot sikerült összefűzni, és ennélfogva sajnos jóval kevesebb az értékelhető darab, mint az előző gyűjteményben.

Szinte kivétel nélkül az összes epizódon meglátszik az alacsony költségvetés, szóval menő speciális trükkökre ne is számítsunk, marad a jó öreg praktikus séma – vagy néha még az sem. Piros festék, néhány maszk no meg bábok. Túlságosan is hosszú felvezetések és rövid csattanók jellemzik a részeket, helyenként egészen korrekt színészi játékkal spékelve (Kristi Ray, Peter Oldring), azonban az összkép nem mutat túl a közepesen gyengén.

Találkozhatunk egy szülei által szájzárral féken tartott falánk kislánnyal, akad egy unalmas és mindenféle nagyobb csattanó nélküli farkasemberes epizód, de ugyanez igaz a vámpíros és a démonos részre. A kórházi altatásos szegmensnek meg konkrétan nincs értelme, annyira rövid és semmilyen. Az egyetlen számomra kiemelkedő rövidfilm a Wormbug névre keresztelt rész, melyben egy testében aprócska élősködőt hordozó férfit ismerhetünk meg, Egyszerre bizarr és abszurd a szituáció, amit vázol, nem mellesleg pedig egy szimpatikus bogárszerű kreatúra groteszk humorával öntik nyakon, ezt az amúgy drámává fajuló történetet.

Kinek ajánljuk? Összességében tehát elég hervasztó a felhozatal, legtöbb szegmens nem igazán tudott semmivel lekötni, így aztán senkinek sem tudnám jó szívvel ajánlani. Szóval hagyjuk.

Értékelés: 5/10

eyescream

Be the first to comment on "Monsterland 2 (2019)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .