Deadpool a Megtorló ellen (2020)

Frank Castle, aki mindig előbb lő, és aki családja tragikus halála óta szentül hiszi, hogy a bűn nem maradhat megtorlatlanul. Wade Wilson, akit nem lehet lelőni, és aki halálosan idegesítő személyiségéből adódóan szentül hiszi, hogy az őrülten vicces. A Marvel eme két szélsőséges karakterét eresztette össze egy akcióban dúskáló közös kalandra, amelyet most a Fumax Kiadó tett a magyar rajongók számára is elérhetővé.

Ebben a nem éppen komplex cselekménnyel bíró történetben egy Bank nevű alak – aki Deadpool pénze mellett még egy rakás szupergonosz csoportosulás tőkéjét is kezeli – Kontra nevű fogadóirodáját szétverve Megtorló a saját rezidenciájában akar végezni a pénzeszsákkal, mire a bankár menekülő felesége és kisfia egy motorcsónakba épített bomba áldozataként végzi. A helyszínen lévő Deadpool és Megtorló előbb megvív egymással, majd közösen veszik fel a harcot az ellenséggel…

Miközben természetesen személyiségüknél fogva újra és újra szembe kerülnek egymással. A rájuk küldött maszkos bérgyilkosok sokaságában pedig olyan karakterek kerülnek elő, mint a mindig háttérbe vonuló, ámde félreállíthatatlan Kingpin, a csontvázfestés viselő A Holtak Donja (Don of the Dead), viszont a képregény egyértelmű főgonosza – ha szabad így neveznem – a Kiképző (született: Tony Master) egykori SHIELD-ügynök, akinek különleges képessége, hogy el tudja lopni más szupererejét.

Az eredetileg 2017-ben megjelent kalandot Fred Van Lente (Marvel Zombies 3, Marvel Zombies 4) írta, és Pere Perez rajzolta, a színeket pedig Declan Shalvey adta hozzá. Az öt füzet anyagából összeálló 112 oldalas, keménytáblás kiadvány leginkább a pörgős akciókra kihegyezett szuperhős-képregények rajongóinak okozhat örömet. Egymás mellett megfér benne Megtorló arrogáns stílusában elkövetett brutalitás, illetve Deadpool véget nem érően vicceskedő és egyben fárasztó szájkaratéja, és ezzel csak még jobban felpörgeti az amúgy sem éppen döcögő kalandot. Mint azt már említettem, a sztori egyáltalán nincs túlbonyolítva, helyette inkább a színpompás panelek dinamikáját helyezik előtérbe. Akció, humor, dráma, némi csattanóval a végén – így zajlik Deadpool és Megtorló harca.

Értékelés: 7/10

eyescream

A könyvért köszönet a FUMAX kiadónak, akiktől ITT tudjátok megrendelni a kötetet.

Be the first to comment on "Deadpool a Megtorló ellen (2020)"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .