Evil Aliens (2005) (Vérszomjas idegenek)

evilaliens_thumbApró kis planétánk sok-sok lakója szinte megszállottan biztos abban, hogy nem mi vagyunk az egyedüli élő/gondolkodó(?) stb… lények a világmindenségben. Sőt, némelyek még azt is garantáltan tudják, hogy őket már időnként el-elrabolták az errefelé kóricáló idegenek bizonyos időközönként, hogy valamelyest áttanulmányozzák biológiai törzsfejlődésünket. Vagy a tehenekét, de hogy ne másszak el nagyon jelen cikkem tárgyától, ezt már inkább nem részletezném. Mindenesetre a filmipart szinte a kezdetektől fogva lázban tartja a földön kvüli élet gondolata, és megannyi örök, vagy kevésbé örök életű alkotásban ezt kifejezésre is juttatja (Alien, Predator, E.T. és még sorolhatnám). Ez az apró filmecske is az idegenek témáját boncolgatja, azaz, időnként magukat a látogatókat is…

Van anglia mellett, pontosabban wales tartományban egy kis sziget, ahová csakis apály idején lehet eljutni egy vékonyka kis földúton. Ezen a szigeten van néhány, normál körformában elhelyezkedő kő, amelyekből (mint később kiderül) furcsa energia sugárzik. Ezen szigeten ezen kövek közt szenvedélyesen kefél egy fiatalnak tűnő fazon, és egy parasztleányka (nem, a “paraszt” jelzőt egyáltalán nem szinesítésként, hanem szó szerint haszáltam). Míg ők fűtől enyhén megkábulva élvezik a természet lágy ölét, addig egy űrhajó nem is olyan távol tőlük leszáll. Utasai pedig úgy gondolják, nem kéne üres kézzel visszamenni, így felbátorodva ötletükön magukkal viszik addig békésen kefélő, de immáron totálisan beszart galambpáocskánkat. A férfit megkínozzák (pontosabban felnyomnak egy fúrót a seggébe), a lányt pedig teherbe ejtik (naaa nem úgy, itt még semmi idegen szex.. majd később…).

A történet a lapokba kerül (legfeljebb helyiekbe gondolom), és a sztorira rákap egy misztikus jelenségekkel foglalkozó, de egyre inkább elhasaló műsor vezetőnője (mellesleg egy orbitális nagy kurva), aki rövid úton rábeszéli főnökét, hadd próbáljon meg egy hatalmas sztorit kerekíteni az ügynek, hátha ismét felszállóágba kerülnek a szorakoztatóiparban. Miután engedélyt kap, össze is szedi kis csapatát, egy hangmérnököt, egy kameramannt (velük szokta forgatni kevésbé misztikus pornó-iparágbeli filmjeit), egy színészt (aki nem mellékesen olyan meleg mint a Góbi), egy színésznőt (a főnök csaját, aki aligha marad el mellette túlzottan a ribancság művészetében), valamint a hitelesítés érdekében egy UFO buzi IQ bajnokot. Fantasztikus kis csapat, nekem elhitetitek…

evilaliens2

Megérkeznek a szigetre, még pontosabban a teherbe esett leányzó házához, és először sikerül megismerkedniük a csaj három (nagybetűvel a hitelesség kedvéért:) TAJPARASZT bátyjával, akik még angolul sem hajlandóak beszélni. Már az első éjszaka furcsa dolgokra lesznek figyelmesek (ablak előtt elszáló repülő csészealj, keresztre feszített varjú stb…), de különösebb jelentőséget nem tulajdonítanak neki. Ugyanis meg kell említenem: UFO mániákus kis barátunkon kívül egyikük sem hisz az egész sztoriban, egy a céljuk: jól átbaszni a közönséget, és zsebelni némi pénzt.
Másnap megcsinálják a felvételeket az egyre furábban viselkedő parasztlánykával, majd a lassan besötétedő éjszakában hazaindulnak. Azaz csak indulnának, de nem meglepő módon a furgon lerobban. Pontosítok: hála az éppen landoló csészealjnak kileheli a lelkét. Szerelés közben furcsa hangokra lesznek figyelmesek, és viszonylag gyorsan kiderítik a forrást is: az idegenek éppen tehenek trancsíroznak. (Hogy szórakozásból-e, vagy valójában éhesek, az nem fontos…). Minden képességüket bevetve valahogy visszajutnak az újjáéledt autóval a házhoz, ahol is a három fívár, értesülve arról, hogy valaki elég alaposan ritkítja a jószág-állományt, kellőlépp felszerelkezve (puska, bozótvágó kés, láncfűrész), elindulnak alien-eket hentelni.
A sztori többi részét nem mesélem el, gondolhatjátok, hogy fordulatos, rendkívül sok gondolkodást igénylő dolgokat nem szoktam lelőni (na jóó, egy kis tipp: idegen-vadászat, utána kockafordultával embervadászat, majd end.)

evilaliens1

Tulajdonképpen ez a film horror-vígjátéknak készült, de mindazt, amit előzetes beharangozásként találtam róla a neten (miszerint a Hullajó vagy a Sötétség seregének megfelelő film), azt valahogy nem igazán érzem igaznak. Szerény véleményem szerint a film közel sem ér fel az imént említett igazi gyöngyszemekhez. A humor-vonalon valahogy nem tudott annyira megfogni, bár ez lehet, hogy az én hibám, mert az angol humor az angol humor. Jójó, itt-ott azért elmosolyodtam (pl. a “cigizni odabent geci veszélye bazze ” feliraton a trágyatároló előtt), de nem estem le az ágyról a röhögéstől.
A trükkök amolyan felemásak, egyesek kifejezetten jól néznek ki, míg a többiek megmosolyogtatóak (de ez szánalmas vigyor). Mintha némely jelenetekre már nem futotta volna a büdzséből.
Most tényleg úgy fest, mintha ez a film szerintem egy unalmas szar lenne. DE nem az. Ez egy szórakoztató szar. 🙂 A gore-effektek kifejezetten eltaláltak, és bár látszik, hogy az értelmi szerző/író/rendező néhol igencsak mélyre nyúlt más filmekbe (Predator, Hullajó), attól függetlenül kellemes másfél órát tud nyújtani ez a mozi.

értékelés: 6/10

John Doe

Be the first to comment on "Evil Aliens (2005) (Vérszomjas idegenek)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.