Mad Mission Part 2: Aces Go Places / Aces go Places 2. ((Zui jia pai dang 2: Da xian shen tong)) (1983) (Őrült küldetés 2.)

acesgoplaces2_thumbMinden zseniális film esetében általános tendencia a folytatások lehetősége. Ez nem csak hálivúdban van így, hanem a kis hazánktól szintén oly távol eső Ázsiában is. Hiába, ott is pénzből élnek az emberek. A folytatások sikerei sajnos általában meg sem közelítik az első klasszikusnak mondható eposzt. Ez az esetek többségében a minőségre is igaz. Kivételek persze mindig vannak, voltak, és lesznek. Az Aces Go Places esetében a sikerre való garancia a rendező nevében rejlett, hiszen az az Eric Tsang töltötte be ezt a posztot, aki az első részt is dirigálta. A filmet az első rész után szinte azonnal elkezdték leforgatni. A koncepció szinte semmit sem változott, sőt, onnan folytatódott, ahol az előző rész abba lett hagyva, és ez a legszebb része az egésznek. Talán emiatt lett a második rész is olyan cefet jó, mint amilyen. Hopp, egy kicsit előre szaladtam a dologgal. Lássuk, miről szól a film…

Miután King Kong és Baldy (Kodojack, Albert) kicsinálta a maffiát, elég tisztességesen felszökött a gőz az alvilágiak agyában. ők persze nem felejtenek, így hát fel is bérelik Black Glove-ot (Filthy Harry-t, aki úgy néz ki, mint egy elbaszott Clint Eastwood…FUCK YEAH!), hogy csinálja ki hőseinket. Black Glove azonnal vállalja a feladatot, hiszen a két főhősnek köszönheti testvére, White Glove halálát. Közben King Kong békésen tengeti az életét pofás ki lakásában, amikor egy igen szemrevaló menyecske betoppan hozzá nyomában vagy 6 fickóval, akik vélhetően nem a két szép szeme miatt kergeti a leányzót. King Kong igazi úriember lévén jól megruházza a csókákat és „megmenti” a jányt. A nőszemély megkéri King Kong-ot, hogy kísérje el őt a bankba pénzt felvenni, mert fél az ürgéktől, akik üldözték. Hősünk el is kíséri a leányzót, aki jól átbassza, mert közben cselesen kirabolja a bankot. King Kong ismét nagy szarban van, és megint csak egy ember képes őt kirángatni a dzsúzból. Ez az ember pedig Baldy. Meg is keresi a profi sztárnyomozót, hogy segítsen neki, persze éppen az esküvőjére robban be, amiből igen mókás is jelenet kerekedik ki. A két főhős ismét felkerekedik, oldalukon Nacny Ho-val (Baldy hitvesével), hogy kirángassák King Kong-ot a lekvárból. De mivel iszonyatosan nagy balfaszok, még nagyobb szarba keverednek, miközben a nyomukban liheg az egész maffia…és az Örült Küldetés kezdetét veszi…ismét!

acesgoplaces21

Van olyan jó ez a film, mint az elődje? Persze, hogy van! Az okai egyszerűek. Nem kell csesztetni a jól bevált receptet. A történelem már többször bebizonyította, hogy ha valamit egyszer jól megcsinálsz, akkor azt képes vagy megismételni (kivéve ha balfasz vagy, mint például Zámbó Árpy). Fura, hogy ez a dolog olyan egyszerűen hangzik, de ha megnézi az ember a filmes folytatásokat kiderül, hogy mennyi kretén balfasz van. Sebaj, a lényeg az, hogy Eric Tsang nem az. Tudta mit akar és azt is tudta, hogyan csinálja meg.

értékelés: 10/10

Berzerker

Be the first to comment on "Mad Mission Part 2: Aces Go Places / Aces go Places 2. ((Zui jia pai dang 2: Da xian shen tong)) (1983) (Őrült küldetés 2.)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.