Hard Candy (2005) (Cukorfalat)

hardcandy_thumbHard Candy: a kiskorú lányok egyezményes neve az internetes szlengben. A pedofilizmust elég kényes dolog filmen boncolgatni, azonban rendre felbukkan egy-egy művész-köcsög, aki megteszi. Többféle oldalról meg lehet fogni a témát, lehet csinálni horrort, szerelmi drámát némi homoerotikával fűszerezve (lásd L.I.E., a legmegkapóbb pedo-film ever!!), vagy fordulatokban gazdag, lebilincselő pszichothrillert nyakonöntve hitchcocki suspense-el és idegőrlően izgalmas sztorival. (most azér egy kicsit túloztam, de jó ilyen fasza mondatokat írkálni!) David Slade ez utóbbit választotta, és mint elsőfilmes rendező (a Hard Candy előtt csinált 2 videoklippet meg valami buzi kis rövidfilmet) mondhatjuk, hogy elég jól végezte a dolgát. A történet ugyan lehetne picit izmosabb, meg kevésbé önismétlő, de ez már igazán nem az ő sara, ebből azt hiszem hogy kihozta a legtöbbet amit egy elsőfilmes kis buzi tudott! Ismerkedjünk meg hát a sztorival:

In medias res (“a kocka el van vetve”): egy 14 éves leány és egy sejthetően idősebb faszi chates társalgását láthatjuk a képernyőn, amelyben épp egy találkát beszélnek meg egy kávézóban. Nemsokára létre is jön a randevú, és szemtanúi lehetünk a két főszereplő, a 14 éves Hayley Stark, és a 32 éves fotós, Jeff Kohlver bájcseverészésének. Hayley meglehetősen nyomulós fajta kiscsaj, Jeff pedig engedvén beteg hajlamainak, a házába invitálja őt. Hayley érdeklődve szemléli Jeff munkáit, a kiskorú lányokról készült művészképeket, amelyek akkurátusan a falra aggatva figyelnek minden szobában. A kislányt feltűnően nem zavarja hogy őt most itten meg akarják baszni, viszont a Jeff által kínált vodkát udvariasan elutasítja egy “anyukám azt mondta ne fogadjak el vodkát idegen bácsiktól” mondatot odavetve meredő péniszű barátunknak. (Azt nem mondta anyád hogy ne mennyél a házukba, bazmeg??) Hayley ehelyett felkínálja testét…ja nem, felkínálja, hogy majd ő kever valami finom kis italt a konyhában. Így is tesz, majd nemsokára minden elsötétül, és… Jeff sajgó fejjel ébred egy gurulós székhez kötözve! Ezt megszoptad Jeff!! Rövidesen kiderül, hogy Hayley direkt szedte fel Jeff-t, bosszút akar állni egy barátnőjéért, akit szerinte szerencsétlen pedo barátunk ölt meg. Jeff ugyan mindent tagad, Hayley azonban nemsokára megtalálja a bizonyítékot rejtő széfet, mire Jeff erősen izzadni kezd. Egy óvatlan pillanatban azonban gyomorba rúgja a lányt, aki viszonzásképp elkezdi folytogatni egy tekercs folpackkal, nemsokára Jeff megint elájul, és legközelebb már egy ágyhoz kötözve ébred, tökén egy zacskó jéggel. Húha, úgy látszik Hayley bepipult, bazmeg! Egy jókora időhúzó jelenet után (ami alatt Hayley percenként ellenőrzi, hogy Jeff heréi eléggé elgémberedtek -e) megkezdődik a kasztrálás. Akinek volt már barmicvója, annak nem kell bemutatnom mennyire kellemetlen az, hogyha az ember farkát nyeszetelik. Jeff sem lelkesedik az ötletért, hogy megfosszák golyóitól, ezért sírva könyörög a lánynak, hogy ne tegye. Hayley azonban hajthatatlan, precízen lenyisszantja a két kis mogyorót, majd a konyhamalacba dobva őket gondoskodik arról hogy Jeffnek az életben ne legyenek többé erekciói meg hasonló fölösleges dolgai! Hayley, dolga végeztével elmegy zuhanyozni, Jeff pedig “jól használja ki az időt”, és kiszabadul a kötél fogságából. Újabb meglepetés, Hayley igazából nem is herélte ki, csak jól ráijesztett. Jeff örömittasan ered Hayley nyomába egy konyhakéssel, hogy megköszönje a lány kedvességét, azonban megintcsak rábaszik, mert a kis luvnya egy sokkolóval a földre teríti. Jeff újra megkötözve ébred, ezúttal egy széken állva nyakában egy hurokkal, azonban nemsokára ebből is kiszabadul és a tetőn végre elkapja Hayleyt…a végét aztán már tényleg nem mondom el!

hardcandy1

Remek kis film ez, meg is mondom miért: nem lehet eldönteni, hogy egy őrült tinédzser ártatlanul herélt ki egy szerencsétlen fotográfust egy állítólagos gyilkosság miatt, vagy Jeff tényleg egy hidegvérű kislányölő gazfickó. A rejtély, bár sejthető, a film utolsó perceiben derül ki ténylegesen, a befejezés mellesleg elég drámaira sikerült.
Ez a film egyébként nem annyira való ide harvesterre, mivel se véres jelenetek, se szar effektek nincsenek benne, mégis úgy gondoltam, az “egyéb” rovatban elfér egy pedo-film (vagy pedofil-m, ez ilyen szóvicc!) már csak azért is hogy ilyennel is büszkélkedhessünk.
(Muszáj ideírnom, a politikai korrektség miatt, hogy a film megtekintése közben egyszer sem nyúltam magamhoz, leszámítva azt, hogy a 38. percnél megvakartam a seggem!)

értékelés: 8/10

Yoko Homo

Be the first to comment on "Hard Candy (2005) (Cukorfalat)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.