Necromania: A Tale of Weird Love! (1971)

necromania_thumbKülönböző helyeken több alkalommal méltattam már Ed Wood munkásságát, és a Plan 9 után nem is hittem, hogy még nagy meglepetéseket tartogat számomra ez a kiváló ember. Az Orgy of the Dead azonban rendesen rácáfolt erre, én pedig ismét becsaptam magam: “abszolút mélypont a kategóriában” – írtam a filmről még tavaly novemberben.
Belátom, megint tévedtem… naív voltam és tudatlan, de a Necromania megvilágosította elmém. Végre tudom (kurva nagy boldogság ez…), hogy a gagyi szex-rémfilmeknél is vannak mélyebb szintek. Egy legalábbis biztosan: a gagyi pornó-rémfilm. Mert én nem tudtam, hogy ez a Wood ilyet is csinált.
Szopós-nyalós-baszós filmet, petyhüdt faszokkal, pattanásos seggekkel és buja növényzettel benőtt dzsungelmuffokkal.
A valamivel több mint ötven perces film legelején megtudhatjuk, hogy azt egy Don Miller nevű fazon csinálta – ez azonban ne zavarjon össze senkit, mindössze arról van szó, hogy Wood ehhez már valamiért nem akarta a nevét adni. Neki mindenesetre volt álneve, a “színészek” viszont még azt is jobbnak látták eltitkolni (“Our cast wish to remain anonymous” – olvasható az emígyen igencsak megfogyatkozott stáblistán). Node lássuk a sztorit, amely – mint azt bizonyára mindenki sejti – igencsak szerteágazó, nehezen követhető.

necromania1

Egy fiatal szerelmespárt valakik valamiért meghívnak egy házba, akik el is mennek, mert tök jó dolog idegen ágyon dugni (najó, ez az okfejtés nem volt része a filmnek, de én tudom, hogy tök jó, és kitartok az igazam mellett). Bent kicsit furcsálják, hogy egy bazinagy vörös szoba közepén egy koporsó álldogál, meg van még néhány nem túl hétköznapi dekoráció (kitömött farkas, fordított kereszt, kurvára oda nem illő távolkeleti szimbólumok a falon, stb.), de összességében leszarják az egészet. Nemsokára megérkezik valami sátánista kurva, aki a megmutatja a párnak a vendégszobát (még egy műfaszt is ad nekik, amivel tudnak csengetni ha valamire szükségük volna – milyen kreatív ötlet!). Ezután a nő visszamegy a vörös szobába, kigombolja lenge ruhácskáját, majd egy fémből készült műkoponyát kezd el a melleihez majd nemi szervéhez dörzsölni, ami nyilván kurva izgató lehet egy nőnek (ez nyög is mint az állat). Hőseink sem szaroznak sokat; a néni leszopja a bácsit (utóbbi a jelenetek 80%-ában kevés eredménnyel küzd azért, hogy legalább egy kicsit felálljon a farka), a bácsi kinyalja a nénit, szóval minden idilli és romantikus. ők legalábbis ezt hiszik, a nézőt viszont átjárja a borzalom, ugyanis valaki (nem tudjuk hogy ki, és ez a legsokkolóbb!!) egy falon lévő bagoly-festmény szemein át figyeli a párocskát!
A szopi-nyali után ugyan jönne még a dugi, de a fickó farka pont az előtt durran el, mielőtt a nő azt felhelyezné magába (meggyőződésem, hogy ez nem volt a forgatókönyv része, már ha olyan volt egyáltalán). Szóval a nő egy kicsit csalódott lesz, otthagyja a balfasz pasiját és elindul felfedező körútra a házban. A körút nem lesz hosszú, gyakorlatilag már a folyosón véget ér, ahol “hősnőnk” egy új sátánista ribanccal találkozik. Rövid beszélgetés után elkezdik nyalogatni egymás mellbimbóját (ez úgy öt percig megy), majd jön egy kis nyali-fali is. A féltékeny férfi közben elindul megkeresni asszonykáját, de belebotlik abba a nőbe, akivel először találkoztak, és hát mi mást is lehetne csinálni ilyenkor, ők is nekiállnak dugni.
Na úgy kb. ez megy a film végéig, amikor is megidézik a nagy vörös szoba közepén fekvő koporsó lakóját, aki életre kel, leszopja a fickót, majd magukra zárja a koporsó fedelét.

necromania2

Ezzel a filmmel Ed Wood bebizonyította, hogy ő nem csak a félelemkeltés nagymestere volt, de a pornóipar királya is. De ha nem akarom elviccelni a dolgot; Wood kb. annyira képes felizgatni a nézőt, mint amennyire ijesztgetni is. Az ezúttal sajnos túlságosan háttérbe kerülő horror-elemek mókásak (a leskelődő bagoly effekt nagyon jó!), a szex-jelenetek pedig… hogy is mondjam… nem kifejezetten hitelesek. A fickónak elég gyakran nem áll fel a farka, a leszbikus jelenetek abszolút szarok (látszik, hogy egyik csajnak sincs semmi kedve a másikat nyalni), ami viszont megintcsak kiváló, az a háttérzene. Az összes szex-jelenet közben ugyanis olyasmi zene szól, amihez hasonlót én csak a No meg állj csak!-ban és más kiváló szocialista mesefilmekben hallottam. Szóval nem nagyon értem, hogy az imdb szerint a Necromania miért horrorfilm (ott ugyanis ezt a műfai besorolást kapta). Valaki talán megrémült attól, hogy a férfi főszereplőt leszopták egy koporsóban? Gyenge idegzetű emberek miért néznek Wood filmeket?
Mindenesetre elég szar film ez, de ha a Hellraiser: Hellworld egy pontot kapott, akkor ez megérdemel minimum kettőt.

 

értékelés: 2/10

Blizz

1 Comment on "Necromania: A Tale of Weird Love! (1971)"

  1. baathory | 2009-10-22 at 11:48 | Reply

    Hehe, ezt a filmet honnan lehet megszerezni?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.