Thorn Birds, the (1983) (Tövismadarak)

thornbirds_thumbAusztrália egy beltenyészetéről híres kis város kína alatt, és Kanada után a másik legnagyobb fogyatékoskészlettel rendelkező ország. Mint ilyen, elképzelhetetlen mennyiségű fost ont a világra, ennek egyik díszpéldánya a Tövismadarak című romantikus tv-dráma-sorozat, amelyet nagy sikerrel vetített kis hazánkban is a tévé eggy. (Krokodil Dundee-t ugye meg se kell említenem, mondjuk mostmár megemlítettem.) Háziasszonyok millióinak bugyija nedvesedett be Ralf atya (Richard Chamberlain) és “a nő” (faszom tudja már hogy hívták) beteljesületlenül is beteljesült nagy szerelmének láttán. Az Isten és saját emberi érzelmei között vergődő pap története anno az én szemeimbe is gyakran könnyeket csalt, ezért döntöttem úgy, hogy a Dallas helyett karácsony alkalmából inkább erről a szarról írok.

thornbirds1

A 60 évet felölelő történet a Cleary család Ausztráliába költözésével kezdődik. Kislányuk, Maggie rögtön beleszeret a falu papjába, Ralf atyába, aki hite miatt képtelen viszonozni az érzést, ezért Maggie feleségül megy egy dokkmunkáshoz, de közben még mindig Ralf atyával akar szexelni. A sztori kb. ez, ez van széthúzva rendesen, közbe persze még vannak ilyen szívszorító dolgok hogy Maggiet nem szereti az annya, a tesója meg kinyír valakit, szóval lényeg a lényeg, mindenkinek van valami kínja. Közben eltelik 60 év, Maggie felnő, Ralf atya meg megőszül mint a picsa.

thornbirds2

Hát én azt gondolom hogy ez a sorozat szar volt. Szerintem tökre nem vicces hogy a pedofil pap nem tud szexelni, ezért sokat sírtam rajta. Anyukámnak nagyon tetszett.

 

értékelés: 10/10

Yoko Homo

Be the first to comment on "Thorn Birds, the (1983) (Tövismadarak)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.