W.B., Blue and the Bean (1989) (Óvatlan fejvadászok)

wbblue_thumbA Harvester ezen cikk megírásakor lépett a hatodik életévébe, az ünnepléshez pedig igazi világsztár dukál. Sokat gondolkoztam (legalább fél percet), hogy mely’ színész munkásságából szemezgessek, míg végül Hoff mellett döntöttem. Ha esetleg valaki számára nem volna egyértelmű, David Hasselhoffról van szó… a férfiről, akit minden nő akar. A férfiről, akire minden férfi hasonlítani szeretne. A férfiről, akit néhány férfi is akar. És a férfiről, akire csak nagyon kevés nő szeretne hasonlítani. Például azért, mert tök szőrös a mellkasa. Az pedig nőknél nem túl előnyös. Persze ki tudja, ha ezek a liberálisok tovább csibészkednek, még az is lehet, hogy száz év múlva a nőknél a szőrös mellkas, a férfiaknál pedig a méhnyakrák lesz a divat. Sosem lehet tudni! De mi térjünk vissza a jelenbe, ahol a szőrös mellkasú nő nem divat, Hasselhoff viszont milliók (milliárdok?) szívét ejtette rabul, pajkos göndör hajtincseivel, a már emlegetett bozontos mellkasával, szexi tekintetével és nem utolsósorban már-már nézhetetlenül moslék filmjeivel. Én ezúttal a Bail Out című mocskot fogom reklámozni, ami nálunk “Óvatlan fejvadászok” címen vásárolható meg, nevetségesen (már-már megalázóan) alacsony 990 Ft.-os áron.

wbblue1

Álmaink férfiúja ezen “mesterműben” egy profi, ámbátor kissé óvatlan fejvadászt alakít, aki szabadidejében teniszezget, hajKÚRássza a lányokat (leginkább haj nélkül), meg szar tévésorozatokban szerepel (Knight Rider, Baywatch). Egyik nap a John Lennon hasonmás főnökétől különösen izgalmas megbízást kap: ki kell szabadítania egy milliárdos faszi lányát a gonosz iráni dzsipszik fogságából, akik zsaroló szándékkal tették rá kezüket a hölgyeményre (akit mellesleg az Ördögűzőből ismert Linda Blair alakít, a tőle megszokott elég alacsony színvonalon). Ám mivel a küldetés meglehetősen veszélyes, Hoff két másik “fejvadászt” kap maga mellé; egy mexikói dzsipszit és egy afrót, akik első ránézésre kissé balfasznak látszanak, de aztán bebizonyítják, hogy tényleg azok. Hőseink egy sztriptízbárban találják ki minden idők legprofibb kiszabadítási tervét: a mexikói dzsipszit beöltöztetik szerelőnek, aki gázszivárgás ürüggyel kér bebocsájtatást abba az épületbe, ahol Blair kisasszonyt tartják fogva. És hogy biztosan beengedjék, a társai felrobbantanak egy szomszédos épületet, mondván: “ugye, hogy van gázszivárgás?”. 🙂 A terv tökéletes, a kiszabadítás is sikerül, nem sokkal később pedig Hoff és a kisasszony már egy motelszobában szerencsétlenkednek: Hoff dugni akar, a lány meglógni és mivel ez utóbbi valósul meg, szegény Hoff kanos marad, a lányt pedig ismét elkapják, így minden kezdődik előről. A végső leszámolásra a gonosz iráni (de lehet hogy kolumbiai, végülis nem tök mindegy?) dzsipszik ellen egy vadregényes, a régi vinetu filmeket idéző sziklás helyszínen kerül sor, ahol Hoff egy jelzőpisztollyal lövi ki a főgonoszt helikopterestül-mindenestül, Rambót megszégyenítő precizitással.

wbblue2

Ez a Beverli hillszi zsaru mintájára elkészített, néhol bájosan, néhol idegesítően primitív filmecske tökéletesen illeszkedik bele Hoff nem túl fényes filmográfiájába. Bár akció-vígjátékról van szó, az akciójelenetek szánalmasak, a “viccek” (mármint amit annak szántak) borzalmasak, de még a párbeszédek is hihetetlen bénák (“Roger, én félek!” “-Az jó jel!”). Igazából ha nem Hasselhoff lenne a főszereplője, nem biztos, hogy végignéztem volna, de hát egy Hoff filmet nem lehet nem végignézni. Ettől függetlenül nem merném azt tanácsolni, hogy vegyétek meg ezt a DVD-t, mert bár bizonyos szubkultúrákban Hoff már egyfajta felsőbbrendű lénynek számít, mégcsak egy nagy rakás szar ez a film, meg ha úgy vesszük, Hoff is egy lecsúszott alkoholista balfasz. Szóval leszarom, hogy ki veszi meg, meg ki nem, nekem megvan és kész, és én ezt büszkén fel is vállalom. (megj.: lentebb a négyes számú kép kis magyarázatra szorul: az egyik jelenetben Hoff és segítőtársa a gonosz maffiózók elől egy fa mögé bújnak el, ahonnét az afró csóka kb. 100%-ban látszik ki a fa mögül… úgy látszik ő is elég óvatlan egy fejvadász, mindenesetre még így sem veszik őket észre! :))

Blizz

értékelés: 2/10

1 Comment on "W.B., Blue and the Bean (1989) (Óvatlan fejvadászok)"

  1. Hát nekem ez az egyik kedvenc filmem, tudniillik Én “csak” 1992-óta, azaz pontosan 20 éve vagyok megszakítás nélküli őrülten nagy David Hasselhoff rajongó. Gyűjtöm a DVD-it, a CD-it, A videó- és magnókazettáit, a bakelit lemezeit (bár már nincs bakelit lemez lejátszóm), a posztereit és minden cikket amit valaha csak írtak róla. Van a képével díszített pénztárcám, 2 DB Knight Rideres fogkefém, több matricám és más ereklyém is Tőle, és Róla. Nekem Ő az, ami másoknak pl: Elvis Presley: KIRÁLY!!! Így csupa nagy betűvel. Alig várom, hogy egyszer itthon is koncertezzen. Az első sorba vennék jegyet és úgy tennék mint egy bolha: Jól kicsípném magam a koncertre. De ha már itt tartunk, érdekelne, hogy a Jekyll & Hyde című musical és a Boszorkányságok, meg a Nick Fury című filmek DVD és vagy videó változatai honnan szerezhetőek be, mert kellene nekem belőlük 1-1 példány. Akkor is, ha nem szinkronosak, vagy mint a gyémántcsapda esetében, nem Forgács Péter a megszokott szinkronhangja Davidnek, hanem valaki más.
    Köszönettel: Egy Fanatikus David Hasselhoff rajongó: Katinka Karády-KNIGHT

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.