The Trial Of The Incredible Hulk (1989) Hulk a bíróságon

The Trial Of The Incredible Hulk (1989) Hulk a bíróságonBill Bixby és Lou Ferrigno frenetikus társaságát nem lehet egykönnyen megunni – erre én, no meg Blizz kolléga (mert néha be kell nyalni a főnöknek 🙂 vagyunk az élő példák! Aki hirtelenjében nem kapcsolna, miről is van szó, annak elmondom, hogy e két ritkán emlegetett szupersztár valójában Dr. Banner és a zöld melák, Hulk alteregói, akik a televíziós sorozat sikerek után immáron a második teljes estét filmben próbálnak valami maradandót alkotni! 

Dr. Bannert láthatjuk árokásás közben, amint valami faszinger buzerálja, de hagyja magát, mert nem akar ismételten Hulk lenni. Helyette inkább otthagyja a melót, elmegy a közeli nagyvárosba, és bérel valami ócska szállást. A metrón szerencsétlenségére találkozik két pofával, akik az előbb raboltak ki egy ékszerboltot, ami ugye történetünk szempontjából nem lenne akkora gáz, viszont  molesztálni kezdenek egy nőt. Miközben Banner védeni próbálja a hölgyeményt, ő is kap párat. Aztán pedig behulkul, és szokás szerint szarrá aprítja őket. No meg a szerelvényt.

hulktrial_2Megpróbál kereket oldani, de elfogják és rácsok mögé kerül, ráadásul védőjének egy vak ügyvéd jelentkezik. Mikor a csávó beszél az eset egyetlen szemtanújával (az előbbiekben említett csajjal), hamar rájön, hogy nem mond igazat, ergó Banner ártatlan, Bannernek viszont tökéletesen megfelel a cella, és esze ágában sincs kikerülni. A szemtanút időközben elrabolja az aktuális főgenya, akinek természetesen a fél város a csicskája. Banner közben a cellájában azt álmodja, hogy a bíróságon van, s a metrón történtek ügyében faggatják, mikor Hulkká változva szétszedi az egész tárgyalótermet – erre ténylegesen felébred, s zöld szörnnyé változva megszökik a börtönből. A vak ügyvéd – akiről kiderül, hogy egy baleset folytán szuper képességek birtokába került, s ezáltal ő lesz Daredevil – utánaered, s egyezséget ajánl neki: szabadítsák ki együttes erővel a főgenya, Wilson Fisk által fogva tartott csaj, és ily módon tisztázódik majd minden vád alól…

hulktrial_1Míg címszereplőnk az előző részben Thor oldalán harcol a rosszak ellenében, ezúttal a Fenegyerek lesz segítségére, hogy visszaszerezze a becsületét. Ez utóbbi kosztümje és mozgáskultúrája okán nem véletlenül juthat eszünkbe a kultikus Batman – The Movie 1966-ból; szűk és testhez tapadós fekete rucija valami fenomenálisan röhejessé teszi a karaktert. Úgy láttam, mintha Hulk barátunk kevesebbet szerepelne, és igyekeztek a vak ügyvédet előtérbe helyezni – no meg John Rhys-Davies gonosz iparmágnást -, de azért a gumipankrációs és/vagy hörrögetős jelenetek most is bőven mosolyt csalhatnak az arcunkra, haha!

eyescream

Értékelés: 5/10

1 Comment on "The Trial Of The Incredible Hulk (1989) Hulk a bíróságon"

  1. Fenegyereknek is készült volna saját sorozata mozifilmekkel meg mindennel, csak talán pont akkor kezdtek lecsúszni ezek a korai képregényadaptációk és semmi sem lett belőle.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.