Moscow Zero (2006)

Moszkva sok mindenről híres. Ismerjük a Kreml-t, Vörös teret, GUM áruházat, Lenint, de hogy a Vaszilij Blazsennij alatt ott lenne a pokol kapuja, arról mindezidáig mit sem sejtettünk. María Lidón rendezőasszonyság megmutatja, hogy ha az őrzők nem végzik rendesen munkájukat, démonok lepik el a földet. És ha ezek a szörnyű árnyak cirka 60 évvel ezelőtt szabadultak volna ki, nagy valószínűsséggel Joszif elvtárs nem csak a vörös csillag előtt hajtott volna fejet.

Megmondom őszintén, már az első beállításokból lerít, hogy egy ötlettelen, izgalommentes, kontár munkához van szerencsétlenségem, szóval nem nagyon figyeltem a sztorira. Lényegében valami olyasmiről szól a cucc, ez már a felvezetésből kiderül, hogy az orosz fővárosban az emberek egy olyan magas, kvázi bábeli tornyot akartak építeni, ami felér Isten országába. Igen ám, de az alapot túlságosan mélyre ásták, ezzel megnyitották vele a pokol kapuját. Ezt a kaput maroknyi ember őrzi, illetve földalatti patakok, folyók fogják közre, amik ha kiapadnak, démonok lepik el a földet. Egy amerikai pap (Vincent Gallo) érkezik ide, Moszkvába, hogy jó barátja keresésére induljon, akit elnyelt a föld. Ugyebár szó szerint. Kap maga mellé pár embert – akik járatosak eme underground világban-, Val Kilmerttől pedig pár jó tanácsot, amivel konkrétan nem megy semmire, hiszen az öreg Valnak nem számít e pár ember élete. Lemennek tehát a mélybe, egyikük-másikuk eltűnik – gondolom meghalnak-, az eltűnt barátot meglelik, és még a rejtély is megoldódik. Bár lehet, hogy az nem is volt.

Nem tudom megérteni Vincent Gallo-t mit lát az ilyen szerepekben. Ennek ellenére bírom Őt, pláne a Brown Bunny-ban, amiről megvagyok győződve, hogy csak azért készítette el, hogy szerszámát Chloë Sevigny szájába tehesse – amit persze abszolúte megtudok érteni. Val Kilmertől már rég nem várok semmit, pedig annak idején nem eljátszotta, hanem Ő maga volt Doc Holliday, és reinkarnálta Jim Morrisont. Mi lett belőle?!  Egyedül Alicia Silverstonenal vagyok megelégedve. Ő ugyanis ismeretlen okokból nem vállalta el a szerepet. Lehet, hogy mégiscsak van némi érzéke a filmekhez?!

Feszültségtől mentes gány munka, rossz fényképezéssel, amire én is csak a címben szereplő zéró osztályzatot tudom adni. Nagyon örömtelen lehetett annak a gyermekkora, aki ezt élvezni tudja.

Értékelés: 10/0

Miskei

Be the first to comment on "Moscow Zero (2006)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.