Class of Nuke ’Em High (1986) (Nukleáris osztály)

Iskola az atomerőmű tőszomszédságában – ilyen istentelenül elmeroggyant koncepcióval ki más is próbálkozna másfél órán keresztül, mint a jó öreg Troma. A Toxikus bosszúálló és a Redneck Zombies után újra itt egy veszélyes anyagokra építkező, röhejes karakterekkel teli, ámde sajnos fárasztóan semmitmondó történet kerekedett.


Előbbiekben említett erőművünk nem kóser, de bizonyára ezt már kitalálhattátok, haha! Maga az iskola, illetve hát a főszereplő osztály olyan, mint egy átlagos Troma műremek, vagyis a leglehetetlenebb karakterek gyülekezete. Példának okáért ott a keménycsávó galeri, melyben olyan brutálisan röhejes arcok tartoznak, mint a hitlerbajszos emo-punk, a festett fejű orrkarikás bennszülött vagy a szőke copfos sziklacsávó, szóval ép ésszel felfoghatatlan. Tipikus rosszfiúk, motoroznak, drogot árulnak – ez utóbbi fontos momentum az esetünkben – egyszóval elég renitensek. Főszereplőink, Warren és Chrissy egy házibulin elszívnak a bandától származó rádióaktív füvet, amitől a csaj terhes lesz, és kis mutánsbébit pottyant a klotyóba, a srác pedig nemsokára átváltozik izomtibivé, és szupererejével elkezdi gyepálni a rosszak bandáját. Közben a kis mutánsból nagy mutáns lesz, és a suli falai között kezd garázdálkodni, ahol a galeri végső csatáját vívja Warren-nel.

Tele van a Troma-tól megszokott semmitmondó és üres baromságokkal, ezeket most nem akartam részletezni, bár egy-két egészen mókás jelenet is belekerült (pl. gázmaszk alatt cigiző csóka, radioaktív uzsidoboz stb.), hogy az inverz színekben pompázó és visszafele lejátszott jeleneteket ne is soroljam. Karakterek valami félelmetesen szarok, már amilyen elcseszettül kinéznek, viszont sajnálatos, hogy a film elég középszerűre sikeredett, legfeljebb egyszer nézhető. Megjegyzem, készült még két folytatása, de ezen rész ismeretében nem akartam nekiállni, ennyi azt hiszem bőven elég volt.

Értékelés: 5/10

eyescream

Be the first to comment on "Class of Nuke ’Em High (1986) (Nukleáris osztály)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.