BLARGHAAAHRGARG (2010)

Óriás meg mutáns bogarakkal teli rémisztős mozit annyit láthattatok már, mint égen a csillag. Ellenben mi van akkor, ha egy szerencsétlen exterminator találja szembe magát egy (közvetve az ő balféksége nyomán) kifejlődött, tök ismeretlen lénnyel?! Amennyiben rendelkeztek egy szabad negyedórával – amit mondjuk nem a hírnevetekre pazaroltok -, úgy nyugodtan álljatok neki ennek a mókás portugál rövidfilmnek!

Lúzer főszereplőnk (ránézésre akár geek is lehetne, de nem az) rágcsálóirtóként dolgozik. Egy nap aztán aztán az egyik helyszínen, egy laborban feldönt egy fura lötyit tartalmazó kémcsövet, amivel aztán ő maga, illetve a keze is érintkezésbe kerül. Munka után mintha mi sem történt volna, szépen hazamegy, különben is a nagyi finom falatokkal várja, haha! Mi sem természetesebb, minthogy kifújja az orrát, majd a használt zsebkendőt a kukába hajítja. Néhány pillanat múlva azonban a pézsé külön életre kel…  Nyugi, semmi Paranormal Activity utánérzés, hehe! Este felkel, ugyanis nem tud aludni – ekkor már egy kifejlett, zöldes, Jabba-szerű csupafog jószág fogadja a nappalijában, mely hamarosan eltünteti mind a macskát, mind a macskája után eredő nagyit. Hősünknek nincs más hátra, minthogy teljes munkafelszerelését magára aggatva harcba induljon a papírzsebiből lett szörny ellen…

Ez a negyedórás kis szösszenet Nuria Leon Bernardo úr keze munkáját dicséri, bárki legyen is az. Maga a szörnyünk elég mókás (mintha csak papírmaséból lenne összedobva), de valahogy mégis illik ebbe ebbe a totálisan abszurd szituációba, melynek ötlete külön díjazást érdemel, hiszen ezt a furmányos pézséből-szörny koncepciót még biztos, hogy nem lőtték le mások, haha! Inkább a humor, mintsem a horror vonal dominál a filmben; sablontól mentes (hernyóként araszoló) vége pedig kifejezetten tetszett!

Filmünk ITT megtekinthető!

értékelés: 8/10

eyescream

Be the first to comment on "BLARGHAAAHRGARG (2010)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.