Headless Horseman (2007) (A fejnélküli lovas támadása)

Hiába a sok utalás Washington Irving klasszikus rémtörténetére, Az Álmosvölgy legendájára, a készítőknek nem sikerült egy tucat aprítós filmnél többet létrehoznia. Sajnos még abból is a leggyengébbik fajtát.

A kezdő képsorok még biztatóak voltak: a Lovas 1800-as évekbeli egyik eljövetelét örökítették meg, ahol már sejteni lehetett, hogy a város eteti a szellemet. Azért az első 5 percben ellőni egy ilyen poént szerintem luxus, még ha nem is olyan hanyattvágó fordulatról van szó. A “Halloween napjainkban” felirat megjelenése utáni első másodperc lerombolta az összes illúziómat, hogy mégiscsak egy hangulatos kis film lesz ez. Az elején létrehozott atmoszférát teljesen tönkretette a hét balfasz főszereplő bemutatása: egyik ostobább, mint másik, a színészi játéknak egyszerűen nincs is minősége, annyira legalja. Késésben vannak egy Halloween-partyról, úgyhogy levágják az utat az erdőn át. Remek ötlet, mint mindig. Közülük is van, aki szerint hamarosan mutáns belterjes szörnyek fogják megenni őket, mégis vígan tovább mennek. Egészen az útra kitett medvecsapdáig, amit nem értem hogyan nem vettek észre. Egy egész széles erdei úton, a világos talajon egy majdnem méteres fém csapda elég feltűnő szerintem… Ahelyett, hogy simán kereket cserélnének bedőlnek a helyi “bombázónak”, aki a segítségükre siet és bevontatja a kocsit apuka roncstelepére megjavítani. Meg is érkeztünk a belterjes városkába, Wormwoodba, autó és térerő már nincs, ellenben van 126 főnyi lakos, akik a kelleténél jobban örülnek az idegenek érkezésének.

Az öt órai harangozás beindítja a Lovas anyagcseréjét is, egy förtelmesen rossz cgi effekt keretében visszatér közénk a Pokolból. Ajajj, itt fejek fognak hullani. Egészen sajátos, hogy csak 20-30 percenként képes főgonoszunk a vadászatra, és lassabban ér vissza a pincéjében lévő kapuhoz bedobni a fejet, mint a helyismerettel nem rendelkező fiataljaink. Megpróbálták kihúzni a szarfolyamból a filmet egy elég összetett mítosz kidolgozásával. A görög hydrától kezdve a csillagok együttállásán és a keresztény rítusokon át az Excaliburig mindent beleadtak, hogy a legtutibb legyen a végeredmény. A végén még a Lovas feje is visszanő, ráadásul a pacit motorra cseréli. Azt hiszem itt abba is hagyom a részletezését a továbbiaknak, fájdalmas lenne újra átélnem az eseményeket…

Az események pörögtek benne, unalmas nem volt, csak annyi bugyuta, ostoba hülyeséget zsúfoltak bele, hogy már fájt. A kis költségvetés a képminőségnek sem tett jót a már említett “szuper” számítógépes trükkök mellett. Igazából én nem ajánlanám senkinek, max ha valaki nagyon unatkozik vagy étvágygerjesztőnek egy Halloween-party előtt. De annyi jó film van, amit ehelyett nézhetnétek, gondoljátok át még egyszer ha erre esett a választásotok!

értékelés: 3/10

DeerWoman

Be the first to comment on "Headless Horseman (2007) (A fejnélküli lovas támadása)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.