Night of the Demons 2 (1994) (Démonok éjszakája 2)

Ha létezik olyan film, aminek sosem hittem volna, hogy lesz folytatása, az a Démonok éjszakája. Összességében nem volt egy rossz film, de túlzottan jó sem, és lehetetlennek tartom, hogy elég nyereséges lett volna egy folytatáshoz. Hiába, a filmiparnak is megvannak a maga rejtélyei (jóval több is a kelleténél), egy dolog viszont biztos – a megtekintés után már kicsit sem bántam, hogy elkészült…

A Démonok éjszakája 2 ugyanis láthatóan tanult az előd hibáiból. Míg annál a film feléig arra kellett várnom, hogy végre beinduljanak a dolgok, itt Angela (akinek a testét a démon megtartotta további evilági tartózkodás céljából) már a film harmadik percében meglékel két pofátlan hittérítőt, akik azzal az újdonsággal kopognak be hozzá a Hull-kúriába, hogy nyakunkon a világvége. Ezután váltás, a helyszín a vallásos horrorfilmek legjobb alapanyaga, a katolikus középsuli, nagymellű lázadozó ribikkel, és kanos vadbarom srácokkal. Ide jár Angela húga, Melissa is, akit vallásossága és visszafogottsága miatt mindenki csak Mouse-nak (Egérke) hív. A lényeg, hogy a Melissával egy szobában lakó leendő ateista szajhák, miután megpróbálták nyilvánosan csillapítani kanéhségüket, ki lettek tiltva a halloweeni partyról, és vezetőjük, Shirley, úgy dönt, privát partit rendez a Hull-kúriában, ahová poénból Melissát is elrángatja. Nagy meglepetésként véletlenül felébresztik a krematóriumban alvó Angelát, aki lightosan ijesztgeti őket egy kicsit, majd az események tetőpontjaként a szokásos szájból-szájba módszerrel továbbadja a démont Shirley egyik faszijának, Z-Boynak, akit utána rendesen meg is erőszakol. Ugyan lázadozó kis zarándokjaink ezt nem látják, és nem ijednek meg túlságosan, mégis úgy döntenek, elhagyják a házat, viszont egyikük magával viszi a rúzzsá változott Angelát(!) is, aki így átjut a kúriát izoláló földalatti folyamon. A Halloween-partyn Angela elszabadul, sorra megszállja a tiniket, majd elrabolja Melissát, hogy feláldozhassa, és így kegyesebbnek tűnhessen a Sátán szemében. Barátai, egy démonológus geekkel és egy ördögűzésre szakosodott tökös apácával elindulnak, hogy megmentsék, mielőtt Angela és újdonsült gyermekei sikeresen végrehajtják a szertartást.

A Night of the Demons 2-t leginkább úgy lehetne röviden jellemezni, hogy nagyobb, jobb és véresebb. Ugyan a paráztatós rész nem közelíti meg az első rész színvonalát, legalább nem kell negyven percet várni, hogy vért, leszakadó végtagokat és démonokat lássunk. A szereplőgárda sokkal jobb a korábbi sablonhegyeknél, a koronát az ördögűző Gloria nővér viszi, aki a kardként használt vonalzóval és a szenteltvizes vízipisztollyal úgy irtja a megszállottakat, hogy simán kinézem belőle, a szabadidejében Ashnek segít felszámolni a Necronomicon megmaradt példányait és a deaditokat. Az elborult fekete humor, amit az előző részben szinte nagyítóval kellett keresnem, most teljes bedobással jelen van, legalább olyan jó formában, mint a Gonosz Halottak 2-ben. A gorerral sincs baj, a démonpofák miatt még mindig megilleti a maszkmestereket a dícséret, és belsőségben is jóval nagyobb mennyiségben bővelkedik a film, mint ahogy azt korábban láttuk. Nincs semmi mellébeszélés, fergeteges B-horror, olyan, mintha az eredeti csak valami gyenge felvezetés lett volna hozzá. Maradéktalanul ajánlani tudom mindenkinek.

értékelés: 9/10

Zoo_Lee

4 Comments on "Night of the Demons 2 (1994) (Démonok éjszakája 2)"

  1. Immmádom, amikor a WordPress szétk****ja a cikkek tagolását! Hogy az ördögbe mozgat át egy képet így, ha egyszer világosan beállítottam, hogy új bekezdésbe kerüljön, és legyen középre igazítva?

  2. phobic23 | 2011-10-26 at 16:49 | Reply

    Rohadjon meg, én is egyfolytában szopok vele…

  3. Nagy Alex | 2014-12-25 at 13:21 | Reply

    Ez a rész jó lett volna de összecsapták meg sem közelíti az elsőt még a 3. rész is jobb ennél.

  4. aakkooss | 2015-04-25 at 08:59 | Reply

    Szerintem is jobb az első rèsz, ez valahogy tùl lett komplikàlva… Idegesített a szenteltvízes vizipisztoly ès Glòria növèr is ,aki a ròzsafűzères lànccal pörgetve harcolt. Viszont krvajò csöcsök vannak benne.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.