Night of the Demons 2 (1994) (Démonok éjszakája 2)

Ha létezik olyan film, aminek sosem hittem volna, hogy lesz folytatása, az a Démonok éjszakája. Összességében nem volt egy rossz film, de túlzottan jó sem, és lehetetlennek tartom, hogy elég nyereséges lett volna egy folytatáshoz. Hiába, a filmiparnak is megvannak a maga rejtélyei (jóval több is a kelleténél), egy dolog viszont biztos – a megtekintés után már kicsit sem bántam, hogy elkészült…

A Démonok éjszakája 2 ugyanis láthatóan tanult az előd hibáiból. Míg annál a film feléig arra kellett várnom, hogy végre beinduljanak a dolgok, itt Angela (akinek a testét a démon megtartotta további evilági tartózkodás céljából) már a film harmadik percében meglékel két pofátlan hittérítőt, akik azzal az újdonsággal kopognak be hozzá a Hull-kúriába, hogy nyakunkon a világvége. Ezután váltás, a helyszín a vallásos horrorfilmek legjobb alapanyaga, a katolikus középsuli, nagymellű lázadozó ribikkel, és kanos vadbarom srácokkal. Ide jár Angela húga, Melissa is, akit vallásossága és visszafogottsága miatt mindenki csak Mouse-nak (Egérke) hív. A lényeg, hogy a Melissával egy szobában lakó leendő ateista szajhák, miután megpróbálták nyilvánosan csillapítani kanéhségüket, ki lettek tiltva a halloweeni partyról, és vezetőjük, Shirley, úgy dönt, privát partit rendez a Hull-kúriában, ahová poénból Melissát is elrángatja. Nagy meglepetésként véletlenül felébresztik a krematóriumban alvó Angelát, aki lightosan ijesztgeti őket egy kicsit, majd az események tetőpontjaként a szokásos szájból-szájba módszerrel továbbadja a démont Shirley egyik faszijának, Z-Boynak, akit utána rendesen meg is erőszakol. Ugyan lázadozó kis zarándokjaink ezt nem látják, és nem ijednek meg túlságosan, mégis úgy döntenek, elhagyják a házat, viszont egyikük magával viszi a rúzzsá változott Angelát(!) is, aki így átjut a kúriát izoláló földalatti folyamon. A Halloween-partyn Angela elszabadul, sorra megszállja a tiniket, majd elrabolja Melissát, hogy feláldozhassa, és így kegyesebbnek tűnhessen a Sátán szemében. Barátai, egy démonológus geekkel és egy ördögűzésre szakosodott tökös apácával elindulnak, hogy megmentsék, mielőtt Angela és újdonsült gyermekei sikeresen végrehajtják a szertartást.

A Night of the Demons 2-t leginkább úgy lehetne röviden jellemezni, hogy nagyobb, jobb és véresebb. Ugyan a paráztatós rész nem közelíti meg az első rész színvonalát, legalább nem kell negyven percet várni, hogy vért, leszakadó végtagokat és démonokat lássunk. A szereplőgárda sokkal jobb a korábbi sablonhegyeknél, a koronát az ördögűző Gloria nővér viszi, aki a kardként használt vonalzóval és a szenteltvizes vízipisztollyal úgy irtja a megszállottakat, hogy simán kinézem belőle, a szabadidejében Ashnek segít felszámolni a Necronomicon megmaradt példányait és a deaditokat. Az elborult fekete humor, amit az előző részben szinte nagyítóval kellett keresnem, most teljes bedobással jelen van, legalább olyan jó formában, mint a Gonosz Halottak 2-ben. A gorerral sincs baj, a démonpofák miatt még mindig megilleti a maszkmestereket a dícséret, és belsőségben is jóval nagyobb mennyiségben bővelkedik a film, mint ahogy azt korábban láttuk. Nincs semmi mellébeszélés, fergeteges B-horror, olyan, mintha az eredeti csak valami gyenge felvezetés lett volna hozzá. Maradéktalanul ajánlani tudom mindenkinek.

értékelés: 9/10

Zoo_Lee

4 Comments on "Night of the Demons 2 (1994) (Démonok éjszakája 2)"

  1. Immmádom, amikor a WordPress szétk****ja a cikkek tagolását! Hogy az ördögbe mozgat át egy képet így, ha egyszer világosan beállítottam, hogy új bekezdésbe kerüljön, és legyen középre igazítva?

  2. Rohadjon meg, én is egyfolytában szopok vele…

  3. Ez a rész jó lett volna de összecsapták meg sem közelíti az elsőt még a 3. rész is jobb ennél.

  4. Szerintem is jobb az első rèsz, ez valahogy tùl lett komplikàlva… Idegesített a szenteltvízes vizipisztoly ès Glòria növèr is ,aki a ròzsafűzères lànccal pörgetve harcolt. Viszont krvajò csöcsök vannak benne.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.