Zombie Christ (2010)

„A legvitatottabb film, ami valaha készült” – olvasható a film honlapján, ám ebből sajnos nem sok derül ki. Viszont ha azzal érvelek, hogy egy magát Jézusnak képzelő biológia-szertárból szalajtott csontváz támad fel és mindenféle pucér csajokat igyekszik megrépázni és/vagy elszívni az életerejüket, mindezt orbitális CGI-hibákkal és non-stop metálzenével körítve, akkor már az ember elkezd gondolkodni, hogy ez a Necro Files szex-centrikus amatőrizmusát követő film most egy poénra vett baromság, esetleg hatásvadász blaszfémia vagy tulajdonképpen mi a jó büdös franc?!

Mindenfelé pucér sunák hajlongnak az erdőben, miközben egy Jézushoz hasonló fazon megidéz valamit. Következő jelenetben egy rasztahajú, de ugyancsak pucér csaj tűnik fel, akinek életerejét vad rángatózása közben seperc alatt lecsapolja egy töviskoszorúval díszített (vélhetőleg a kamerás által belógatott) koponya. Meglehetősen érdekes (értsd: szar) váltással metálzenére egy Misfits pólós fiatalember bunyóba keveredik egy nagypapával, s mivel nem bírja az öreg belassított tempóját sem, segítséget hív két ugyancsak szörnyes pólós dagadék személyében, de azokat is legyőzi az öreg. Legvégén aztán kegyelemből egy karddal döfik le a tatát – ha ők nem tették volna, akkor közbeléptem volna én, csak nehogy tovább kelljen nézni ezt az alantas kivitelezésű, mocskosul elcseszett bunyós koregráfiát. (Elég sok Tromát néztem már, de még azokban sem volt ennyire gyökér harci jelenet; lehet persze, hogy direkt szar, de akkor is nézhetetlenül borzalmas az egész!)

Soron következő jelenetsorban a csontváz bekopogtat egy szőkéhez, s miután ajtót nyit, elmondja, hogy ő Jézus, majd arra kéri, hogy lobogtassa a melleit, pucsítson, majd jól megújazza a szöszit. Ezután egy vörös hajú leányzó az erdőben sétálva megtalálja az előbb még perverzen élvezkedő, ám ezúttal mozdulatlanul heverő csontvázat, mire az megsebzi, majd metálzenére (mire másra ugye) üldözőbe veszi. Piroska útját folyó állja, tehát egyetlen megoldásként pucérra kell vetkőznie, hogy átússzon a túloldalra, ámbár csontvázunk sem késlekedik: egy förtelmes CGI-akcióban bemutatja, hogy ő bizony tud vízen járni, egyszerűen csodálatos! Túloldalon a csajszikám megnyugszik, hogy lerázta, mire csontika kezéből egyszerre lángcsóva lövell s egy újabb botrányos CGI keretében felrobbantja / halálra égeti szegény párát.

Menet közben (nem szó szerint értendő) csontvázunk rátalál régi szerelme/felesége mostani alteregójára, de miután gyorsan eltávolítják onnét, hirtelen egy zárdában találja magát, ahol semmi sem tántoríthatja el, hogy egy felül apáca, alul tökpucér luvnyát nevetséges csirkecombjával tegyen magáévá, miután egy jót csevegett vele a szakralitás témájában. Még pár sunának elszívja az életét, majd kivételesen egy pap következik, akit – igen, jól hallottátok – lecidáz!  Filmünk vége meg már full káoszba fullad; rendőr vizipisztollyal próbálja megállítani, de a meztelen keresztre feszítéstől elkezdve a rút CGI-s megidézésekig bezárólag minden nyomorékság megtalálható…

Azt a kérdést szerintem fel sem érdemes tenni, hogy az összes filmben megjelenő női szereplőnek miért van rikító és/vagy extrém külseje (hajzat, piercing, tetoválások hada) – nyilvánvaló, hogy valamennyien pornóval foglalkoznak, ezért aztán nem viccből vetkőznek cirka ötpercenként, haha! Ezen túlugorva engem például baromira idegesített a csapból is szóló epikus meg fekete metálzene, mert másfél órán keresztül minden elb*szott jelenet alatt folyamatosan csak az szólt. (Azt hiszem, talán egyszer nem fém szólt a háttérből, amikor a rendőr meg az Avril Lavigne csaj romantikáznak az erdőben.) Nem akarom hosszúra nyújtani a véleményemet e förtelemmel kapcsolatban, de mintha a Necro Files c. örökbecsű klasszikus, pucér csajok vs kanos zombi akcióit látnám viszont, csak mindennemű humor nélkül, ráadásul bármi (szereplők, környezet, zene, vágások stb.) ami ott röhejesen szar, mármint hogy jó értelemben szar, na az itt aztán elkeserítően szar-szar. Aki ennek ellenére mégis kíváncsi erre az egész „beszélő csontváz dug meg pucér nőket” című ordenáréságra, hát lelke rajta. Aztán ne jöjjön hozzám panaszkodni, én előre szóltam…

Értékelés: 3/10

eyescream

Be the first to comment on "Zombie Christ (2010)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.