Little Deaths (2011)

Gondolom nem tévedek nagyot ha kijelentem a Cinegore lelkes és nachotól maszatos ujjú olvasói mindig vevők egy kis grafikus erőszakra! Angol felebarátaink három epizódból álló antológiában sietnek alantas, de semmiképp sem titkolni való ösztöneink kielégítésére!

Első epizód: House and Home

Richard és Viktoria Gull hétköznapi házaspár látszólag, ám legfontosabb hobbijuk hajléktalan lányok becserkészése, megerőszakolása és megölése, akiket egy forró étel, finom bor és zuhany reményével csábítanak be magukhoz – bizony nagy a különbség ház és otthon között! Idáig, khm, rendjén is lennék, de utolsó áldozatuk valami más, mint amihez eddig hozzászoktak! Már itt a hideg kimértségével, sterilitásával és hirtelen nyers hangulatváltásaival, a meleg ondó látványával előre vetíti, ez csak a felvezetés, az alkotók nem ijednek meg az erőszak ábrázolás magas fokú perverzitásától, és a szexualitás spektrumának széles aberrációjának bemutatásától! Jól hangzik? Akkor menjünk tovább!

Második epizód: Mutant Tool

Egy megszállott orvosprofesszor a nácik hagyatékát tanulmányozza és próbálja minél közelebb vinni az embert a harmadik szem feltárásához. A cél érdekében főként magányos fiatalembereknek adja be a különleges eljárással előállított gyógyszert, amitől szép lassan átváltoznak és élőhalottként emberi vesék fogyasztásával maradnak életben kikötözve, ahol méteresre nőtt nemi szervükkel vödörnyi friss spermát lövelnek ki magukból a nap huszonnégy órájában, halálukig. Az ondó pedig maga a gyógyszer, amit most egy fiatal drogfüggő prostituált kap meg. Beteges és undorító rész ez, de mégis az egészet átjáró nihil érdekessé teszi. Ennek ellenére nagy hiányérzettel adtam át magamat az alkotók közül az egyetlen ismert, Simon Rumley munkájának!

Harmadik epizód: Bitch

A párkapcsolatok lehetnek egyszerűek és önfeledtek, de néha a „se veled, se nélküled” együttélések sem ritkák, pláne ha a bizarr szex az egyetlen mozgatórugó! Claire egy irodában dolgozik ahonnan csapos fiújához Petehez hazatérvén a srác átvedlik kutyába, és a domináns gazdit játszó lány megveri és megerőszakolja, mindkét fél örömére! Plusz pikantériája a dolognak, hogy Claire fóbiásan retteg a kutyáktól, ráadásul alkalomadtán más férfiakkal, főként backstage macaként rockerekkel hál! Pete-et ez zavarja természetesen, de mivel nem sok nő vállalná be az Ő kis kutyás játékát ezért elnéző egészen addig, míg Claire el nem kezd az orra előtt dugni a legjobb barátjával. Kilép a kapcsolatból és szörnyű bosszút áll, melyben kóbor kutyák lesznek nagy segítségére. Simon Rumleyt roppantmód izgatja a perverz és beteges, szodómiával fűszerezett szex! Minden filmjében ez képezi az alapot, de Cronenberggel ellentétben Ő sokkal gyakorlatiasabb! Nem él a fantázia burjánzó elemeivel, földhözragadttan a mindennapokból merít. Műve ezért nem bizserget hanem karmol; lefejti az ártatlanság rétegeit és a felszín alatt megbújó összes tönkrement élettársi viszony buktatója, drámája és megoldhatatlansága ott lüktet a nyílt sebben! Egyszerűségében és átlagosságában ver pofán, messze az antológia legjobb darabja!

Vannak jó emberek és rosszak! De ki dönti el, hogy ki melyik címke alá esik?! Mi van akkor, ha normálisnak tűnő emberek, vagy legalábbis a nemzeteken átívelő általában elfogadott, a nagy fehér ember által támasztott normának eleget tevő egyén otthon a négy fal között szeret nőket erőszakolni vagy éppen beöltözve, kutyaként összepisilni a gardróbot? Talán nincs megoldás és talán nincs is jogunk ítéletet hirdetni! Az alkotók sem ítélkeznek, láttatnak csupán és ránk bízzák a megoldást! Soha nem tudhatjuk, mindenütt ott vannak! Bármelyik ajtó mögött lapulhat egy! A szexualitásnak nincs határa, mert minden szexuális!

A „bűntények” ismeretéért pedig tessék megnézni a filmet, de előtte kérdezzétek meg kezelőorvosotokat, gyógyszerészeteket!

Értékelés: 7/10

Miskei

1 Comment on "Little Deaths (2011)"

  1. Iziben fel is került a listámra! 🙂

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.