Sand Sharks (2011)

Voltak ugye eddig a hadsereg vagy éppen önjelölt professzorok által genetikailag módosított, tökéletes gyilkoló-gépekként létrehozott, aztán elszabadult mutáns fenevadak, meg az ősidőkből itt ragadt páncélos bestiák, de persze a Mega kiadásról sem illik megfeledkezni, aki szabadidejében repülőket harapdál le az égből vagy éppen Golden Gate hídon élesíti a fogait. De a most felbukkant, homokból támadó szárazföldi cápákkal úgy érzem egy egészen új fejezet kezdődött az uszonyos rettegés területen.

Már a film kezdő képsorai alatt se tessék csodálkozni, amikor egy óvatlan motocross versenyzőt felzabál egy homokdűnéből kiugró cápa, majd annak társa után ered, és őt is lenyeli. Ugyanis magától értetődik. Később még néhány fiatalnak vész nyoma, ami már a rendőrség figyelmét is felkelti, bónuszként pedig egy cápakutató csajszi (Hulk Hogan lánya) is beszáll. Logikus lépésként le akarják zárni a partot a további homok-cápa támadások kivédése okán, de egy leginkább strici kinézetű (némi Harcosok Klubja Tyler-feelinggel megáldott) üzletember polgármesteri beleegyezéssel nagymenő bulit szervez a helyi fiataloknak. Nem kell hozzá sok ész, hogy tudni véljük, itt hentelés veszi majd kezdetét, de nem is akármilyen ostoba jelenetek következnek!

Stricink például abban a hiszemben húzza ki a betonra a kettéharapott rendőrcsajt, hogy segíteni tud rajta, pontosabban a felső felén. De akár azt is említhetném, amikor a főrendőr, cápakutató csaj meg egy Rutger Hauer-hasonmás egy kisházban bújva próbálják klasszikus zenével odacsalogatni a fenevadakat. Mindezek melleett külön kiemelném azt a minden tekintetben briliáns jelenetet, melyben a Rutger Hauer alteregó egy lángszóróval konkrétan meggyújtja a homokot, ami persze tüzet fog, erre a cápák meg feljönnek a felszínre, és elégnek, hurrá!

Elég, ha annyit mondok, Syfy produktum, ami ugye magával hoz egyfajta megszokott ZS-színvonalat, többek között a színészkedésre képtelen epizodista senkik és az ocsmány CGI effektek is ide tartoznak, hogy mást ne is említsek. Hulk Hogan lánya viszont újdonság – ellenben iMDb barátom szerint annyira rákapott erre a cápali témára, hogy jövőre jön a csodálatos 2Headed Shark Attack című gyönyörrel… Esetleges magyar  trailer-be még kéne olyan, hogy „és szárazföldi cápatámadás ellen is véd ez?! Nem, igen, az ellen nem véééd…” – és már el van adva a film. Ilyen tendenciával pedig arra tippelek, hogy a következő vagy a Beton Krokodilok lesz vagy a Repülő Polip

Értékelés: 4/10

eyescream

3 Comments on "Sand Sharks (2011)"

  1. rossz hír nem jók a megérzéseid! a következő a HÓcápa lesz
    http://www.youtube.com/watch?v=OcV6GOo3r_E
    vagy:
    http://forum.animalattack.info/viewtopic.php?id=1077

    extra: a MEDENCE cápa(ok ez csak poén de kibézem hogy valaki megcsinálja)
    http://forum.animalattack.info/viewtopic.php?id=1591

    • Nagyon jó linkek, a másodiknak az előzetesén végig csapkodtam a térdem 🙂

      A cikkhez: azért 4 pont az nem is olyan rossz, másrészt elég szomorú, hogy ezúttal Parker Lewis veszített.

  2. Jónak ígérkezik és hogy a témához illő módon reagáljak, még nem értük el az “óceán fenekét” minőségben:

    http://www.theasylum.cc/product.php?id=194

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.