The Peanut Butter Solution (1985) (Minél hosszabb, annál rosszabb)

Gyerekkoromban két olyan film volt, ami sokáig okozott álmatlan éjszakákat; az egyik eme cikk alanya, a másik a Roger Nyúl a pácban (amikor az úthenger kivasalja Christopher Lloyd-ot, majd a gáztól kipattannak a szemei, az nekem akkoriban kőkemény horror volt! 😀 ). Valójában a kettőből egyik sem sorolható a horror kategóriába, mégis sikerült a frászt hozniuk a kicsi Én-re. Egyetlen egyszer láttam csak ezt a valójában családi filmet, de utána hetekig rettegtem este lefekvéskor, hogy reggel, mikor felébredek, meglegyen még a üstököm; legnagyobb félelmem az volt, hogy nehogy kopasz legyek (a másik meg, hogy nehogy szemüveges, aztán most meg meglehet nézni a képemet 😀 ).

Merthogy ez történik, kérem szépen a főszereplő Michaellel; egészen pontosan vele és legjobb barátjával Conraddal. Egy nap a srácok iskola után úgy döntenek, meglátogatnak egy közeli elhagyatott romházat, ám Michael odabenn valami olyan ijesztő dologgal találkozik, amitől másnap reggelre mind az utolsó szálig kihullik a haja. Szerencsétlen gyermek nem meglepő módon magába fordul és természetesen ezt csak tetézi, hogy az iskolában is megkapja a magáét a csillogó kobakja miatt.

Egy nap két barátságos szellem keresi fel éjnek évadján és egy csodareceptel ajándékozzák meg, melynek többek között fő alapanyaga a mogyoróvaj. Michael nagy lelkesedésében elfuserálja a arányokat, így bár visszanő a haja seperc alatt, újabb probléma merül fel: nem akar megállni a növekedésben. Mármint a becses szőrzet. Miután a iskolában nemkívánatos személlyé válik barátjával egyetemben, amiért folyamatosan zavarják az órai munkát a hajvágó olló sercegésével (és nem mellesleg Conradnak is vastag szőrcsomók kedenek burjánzani, ám neki a nadrágja szárán 😀 ), kezd a helyzet tarthatatlanná válni.

A bajokat csak tetézi, hogy a gyerekek agyament művészlelkű rajztanárja elrabolja Michaelt és még néhány tucat gyereket, hogy varázsecset gyárat hozzon létre a csodálatos és soha el nem apadó hajzuhatagból a rabsorban tartott gyerkőcök által. De Conradot sem ejtették a fejére, Michael testvérével az elrabolt csemeték kisabadítására indulnak…

Hát, régóta gyötörtek az emlékek, de már megnyugodott a lelkem. 🙂 Több, mint másfél évtizeddel később újranézve már nem kell attól félnem, hogy álmatlan éjszakáim lesznek a hirtelen kopasz kiskamasz történetétől. Kedves kis családi film, a sok csúnya horror után ezt ajánlom nektek gyereknap alkalmából! 🙂

6,5/10

phobic23

4 Comments on "The Peanut Butter Solution (1985) (Minél hosszabb, annál rosszabb)"

  1. hiei1107 | 2012-08-05 at 19:55 | Reply

    Ezt én is gyerekkorban láttam. letölthető valahonnan? magyarul? esetleg magyar felirattal?

  2. Ez engem is érdekelne! Régóta keresem már!

  3. Ebben sajnos nem tudunk segíteni.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.