The Peanut Butter Solution (1985) (Minél hosszabb, annál rosszabb)

Gyerekkoromban két olyan film volt, ami sokáig okozott álmatlan éjszakákat; az egyik eme cikk alanya, a másik a Roger Nyúl a pácban (amikor az úthenger kivasalja Christopher Lloyd-ot, majd a gáztól kipattannak a szemei, az nekem akkoriban kőkemény horror volt! 😀 ). Valójában a kettőből egyik sem sorolható a horror kategóriába, mégis sikerült a frászt hozniuk a kicsi Én-re. Egyetlen egyszer láttam csak ezt a valójában családi filmet, de utána hetekig rettegtem este lefekvéskor, hogy reggel, mikor felébredek, meglegyen még a üstököm; legnagyobb félelmem az volt, hogy nehogy kopasz legyek (a másik meg, hogy nehogy szemüveges, aztán most meg meglehet nézni a képemet 😀 ).

Merthogy ez történik, kérem szépen a főszereplő Michaellel; egészen pontosan vele és legjobb barátjával Conraddal. Egy nap a srácok iskola után úgy döntenek, meglátogatnak egy közeli elhagyatott romházat, ám Michael odabenn valami olyan ijesztő dologgal találkozik, amitől másnap reggelre mind az utolsó szálig kihullik a haja. Szerencsétlen gyermek nem meglepő módon magába fordul és természetesen ezt csak tetézi, hogy az iskolában is megkapja a magáét a csillogó kobakja miatt.

Egy nap két barátságos szellem keresi fel éjnek évadján és egy csodareceptel ajándékozzák meg, melynek többek között fő alapanyaga a mogyoróvaj. Michael nagy lelkesedésében elfuserálja a arányokat, így bár visszanő a haja seperc alatt, újabb probléma merül fel: nem akar megállni a növekedésben. Mármint a becses szőrzet. Miután a iskolában nemkívánatos személlyé válik barátjával egyetemben, amiért folyamatosan zavarják az órai munkát a hajvágó olló sercegésével (és nem mellesleg Conradnak is vastag szőrcsomók kedenek burjánzani, ám neki a nadrágja szárán 😀 ), kezd a helyzet tarthatatlanná válni.

A bajokat csak tetézi, hogy a gyerekek agyament művészlelkű rajztanárja elrabolja Michaelt és még néhány tucat gyereket, hogy varázsecset gyárat hozzon létre a csodálatos és soha el nem apadó hajzuhatagból a rabsorban tartott gyerkőcök által. De Conradot sem ejtették a fejére, Michael testvérével az elrabolt csemeték kisabadítására indulnak…

Hát, régóta gyötörtek az emlékek, de már megnyugodott a lelkem. 🙂 Több, mint másfél évtizeddel később újranézve már nem kell attól félnem, hogy álmatlan éjszakáim lesznek a hirtelen kopasz kiskamasz történetétől. Kedves kis családi film, a sok csúnya horror után ezt ajánlom nektek gyereknap alkalmából! 🙂

6,5/10

phobic23

4 Comments on "The Peanut Butter Solution (1985) (Minél hosszabb, annál rosszabb)"

  1. Ezt én is gyerekkorban láttam. letölthető valahonnan? magyarul? esetleg magyar felirattal?

  2. Ez engem is érdekelne! Régóta keresem már!

  3. Ebben sajnos nem tudunk segíteni.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.