Fear in the Night/ And So Scared to Death (1947) (Halálos rémület)

scaredtodeath_thumbPár hete adta le a Filmmúzeum ezt az alig több mint 1 órás szart, a Halálos Rémületet. A film fő attrakciója Lugosi Béla (lenne), de az ő jelenléte sem emeli túlzottan a “mű” színvonalát. Ez egyébként Lugosi első és egyetlen színes filmje.
A sztori eléggé zavaros… amit én ki tudtam belőle venni: van egy ház, ami régen elmegyógyintézetként működött, itt él egy doki, a lánya, meg a lányának a faszija. Van egy privát zsarujuk is, ez egy ilyen idióta csóka, mindig hullát keres, hogy kideríthesse ki ölte meg, és visszavegyék a rendőrséghez. Egy szép napon betoppan hozzájuk egy vén pöcs prof (Lugosi személyesen), és a segédje, Indigo, aki egy törpenövésű csákó, és süketnéma. A doki lányának van egy fura fóbiája: halálfélelme van, ha bekötik a szemét, oszt senki se tudja miért. A csaj barátja előhalászik valami régi fényképet, amin a csajszi van maszkban meg valami másik faszi. Kiderül aztán, hogy a fényképen látható csávó valami kém volt, vagy mi, a csaj meg föladta a zsaruknak, és kivégezték. A kivégzésén egy zöld kendővel takarták el a szemét. A film végén meg megtalálják a csajt, fején egy zöld kendővel, meg van halva. Halálra rémült.

scaredtodeath1

A legszörnyűbb ebben az egészben, hogy a film még csak nem is vicces. Néha lehet röhögni az ízetlen zsarun, meg az ostoba párbeszédeken, de aztán ennyi. Béla bátyánknak se jut túl sok szerep: megjön, dumál, hipnotizál, okoskodik. Hardcore Lugosi fanoknak biztos bejön a film, mások óvakodjanak ettől a szartól.

értékelés: 4/10

Yoko Homo

Be the first to comment on "Fear in the Night/ And So Scared to Death (1947) (Halálos rémület)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.