Chupacabra Terror (2004) (Chupacabra – Potyautas a halál)

A Chupacabra egy Közép-Amerikában élő mitikus, vérszomjas szörnyeteg, amelyet először 1987-ben véltek látni Puerto Rico-ban. Háziállatokat, főleg kecskéket támad meg és kiszívja a vérüket; neve is innét – a spanyol cabra chupar kifejezés összevonásából – ered, ami magyarul kecskeszívót jelent. Egyszóval elég rejtélyesnek tűnik a szörny, hogy mozivászonra kívánkozzon…

Egy csapat jól felfegyverkezett helyinek sikerül elfognia a rettegett lényt, és mi sem természetesebb, minthogy bedobozolt állapotában felpakolják őt egy óceánjáróra. Rakodómunkások kíváncsiságának hála hamar kiszabadul a szörny, és garázdálkodni kezd. Persze nem kerülhetjük el az ilyenkor szokásos töketlenkedést, és a statiszták permanens ripacskodásait, de hát valahogy ki kell bekkelni a szörny két támadása közti időintervallumot.

Szakképzet kommandósaink hamar kihalnak, és a szörnyet ismerő tudós sem éppen jó szándékú, így kész szerencsére, hogy a fedélzeten tartózkodik a kapitány egyik mindenre kész, régi bajtársa, aki a kapitány csinos, szőke lányával együtt szembeszáll az ördögi teremtménnyel. Mint minden valamirevaló misztikus szörny, ő is rikító zöld vért folyat magából, a végén pedig a hajóval együtt pusztul el.

Mindig is nagyon népszerű területnek számított vérszomjas szörnyek bizonyos zárt helyekre, pontosabban közlekedési eszközökre való bezsúfolása. Példaként említhetném az igazi B-feelinges Snakes on the Plain, vagy annak Asylum-féle átiratát a Snakes on the Train mozikat, vagy akár a Flight of the Dead című repülőgépes zombis opuszt, ellenben hajókon már jóval kevésbé jellemző ez a fajta invázió, ha csak nem egy feldühödött tengeri herkentyűvel gyűlik meg a bajuk. Chupacabra mint olyan, szintén nem kerülhette el a sorsát, bár én mondjuk szívesebben néztem volna meg eredeti környezetében, minthogy egy ilyen acélmonstrum gyomrában folyosóról-folyosóra szökdécselve hentelje le a mit sem sejtő vendégeket. Mivel videóra készült rettenetről van szó, a színvonalat mindenki döntse el magában, bár egyszer azért túlélhető a mű.

 Értékelés: 6/10

eyescream

Be the first to comment on "Chupacabra Terror (2004) (Chupacabra – Potyautas a halál)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.