ThanksKilling 3 (2012)

thankskilling3_thumbMilyen nonszensz elgondolás az, amikor az első rész után kapásból a harmadikkal folytatják az alkotók?! Természetesen trash-baromság, de legalább a bevezető képsorokból megtudhatjuk, hogy a Thanskilling 2 minden idők legszarabb filmje lett, ezért nemhogy be se mutatták, hanem kapásból bezúzták az összes példányát. Legalábbis mindenki így tudja…

Pulykacsaládnál vagyunk, szitcom külsőségek közepette, amikor egy reklámból értesülnek Uncle Donny nevezetű fazon legújabb pulykaölő mikrohullámú sütőjéről. Feleség jól kiröhögi urát, mire Mr. Pulyka kettészeli nejét, majd pálcára ragasztatott pulyka-gyerekével egy animált sirály hátára pattant, légi taxiként használva azt. Már ez a kezdés kész agybaj, úgyhogy a gyengébb idegzetűeknek mondom, hogy most hagyják abba az olvasást!

thankskilling3_1

Eközben egy rútul elcseszett sárga muppet bábu, Yomi az egyik sikátori szemetesben rábukkan az utolsó Thankskilling 2 DVD-re, rá öt percre pedig már az arra járó Uncle Donny-val smúzol, aki jófej, így magával viszi újdonsült rajongóját. A Thankgivingland névre keresztelt házukban egy Donniehoz hasonló, rizsparókás csávó, Jefferson, valamint egy kritikán aluli, tolószékes, rappelő nagymama-bábú fogadja őket. (Újabb agybaj)

thankskilling3_2

Közben a Thankskilling 2 DVD aktivizálja magát, és jelez a főszereplő pulykának, hova kell mennie. Először is megöli Donnie haverját, mire a többi elmenekülnek a DVD-vel együtt, és bottal ütheti a nyomukat. A társaság a természet lágy ölén találkozik Tollország kapuőrével, az öreg Bölcs Pulykával, akitől kapnak egy csontot. Visszatérnek a lakásba, a pulyka megpróbálja őket megint kinyírni, de akkor toppan be egy bajszos, kopaszodó, biszex hernyó által irányított robot (vagy mi a tököm), aki közben szintén a nyomukra bukkant. Egy fantasztikusan hasznos gép segítségével megkopasztják és megégetik Mr. Pulykát, de ő három, másik ádáz csontváz-pulykával visszatér, és aláfestő dubstep-re megkezdődik a mindenki, mindenki ellen szintű agyament harc… Pulykánk egy láncfűrészével majdnem kicsinálja Yomit, majd sietősen távozik a pokolba. Egy szűk kis résen keresztül aztán a csonkolt kezű muppet és a biszex hernyó álcsőrt véve utána mennek.

thankskilling3_3

A pokolban aztán jön a mutáns FrankenPulyka, de sikeresen kijutnak a DVD-vel együtt, habár az űrkukac csúnyán kettészakad. Majd pedig a robot nyírja ki magát, de aztán mindkét szörnyűség meggyógyul a végére. Gonosz pulykánk visszatér a pokolból és egy káprázatos 8bites session-be megküzd a szintén újra megjelenő Bölcs Pulykával, de ez utóbbi sajnos fejét veszti egy balta által. Yomi végül levágja a Pulyka fejét, a DVD-t pedig beszippantja egy égi örvény, és mi hálát adhatunk Istennek, hogy végre véget ért ez az ipar baromság.

thankskilling3_4

Míg az első rész megtekintése könnyedén ment, kvázi semmiféle akadályba nem ütközött, és maximális szórakozást hozott, addig folytatása több mint mega méretű kínszenvedésnek bizonyult. Olyan megmagyarázhatatlan kreténség-halmaz az egész, hogy az már a fájdalmasan kínzó kategóriába illik. Ami a legnagyobb baj vele, hogy mindenféle jött-ment ökörséget beletettek, ami csak éppen a telekokszolt agyukba villant, ettől aztán koncepció nélkül lebeg valahol a Marson.

thankskilling3_5

Hogy miről beszélek? Például a cselekmény szempontjából teljesen érdektelen bogarak elevenednek meg és beszélnek, de az animált macskák is indokolatlanul sűrűn feltűnnek, a rém felesleges zenés montázsokról nem is szólva. A világbajnok első rész fenomenális trash-hangulatát sikerült úgy lerontani, hogy öncélú, borzalmas agyzsibbasztást kapunk, és ezt most nem a szó jó értelmében mondom. Fárasztó, unalmas és SZAR!!

Értékelés: 3/10

eyescream

Be the first to comment on "ThanksKilling 3 (2012)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.