Octaman (1971)

octaman_thumbMi, humanoidok valami megmagyarázhatatlan módon, de már szinte ősidőktől kezdve idegenkedünk ezektől a fura kinézettel rendelkező csápos jószágoktól, így aztán nem csoda, ha egy csomó horrorfilm gonosz (fő)szereplőivé léptettük őket elő. Cikkem alanya kivételesen nem ipari méretű, hajókat elsüllyesztő, az óceán fenekén éldegélő CGI-monstra, hanem egy bugyután vicces, de mégis kifejezetten szerethető, balfasz ember-polip.

Radioaktív szennyeződéseket kutató tudóscsapatunk Mexikóban felfedez egy érdekes kinézetű kis polipot, ami a kifogása után elég furán kezd el nyávogni. Míg visszautaznak támogatásért – merthogy bizony ebből hatalmas projektet vélnek realizálódni – addig előkerül a félig ember, félig polip szülő, és halálra csapkodja az egyik ott maradt tagot.

octaman_2

Nemsokára visszatér a csapat, most már néhány helyi arc is beszáll a buliba, de nem sokáig, ugyanis a túlzott agresszivitást mutató Octaman halálra csápozza őket. Egy újabb, merész akciója során elrabolja a csajt, mire a többiek utána. Körbelocsolják benzinnel, és felgyújtják, amíg ő fulladozik, visszaszerzik a bigét. Ennyi izgalom és kaland után már mennének haza, de az agyafúrt polip fát dönt az útra, így kénytelenek bevonulni egy közeli barlangba, ahol persze eltévednek meg lövöldöznek a felbukkanó lényre. Nagy nehezen azért onnét is sikerül kijutniuk, s mikor már újra a kocsijuknál gyülekeznek, hirtelen kitör belőle a megveszett Octaman, és megint össze-vissza csapkodja az embereket. Csajunkat hóna alá kapja, de egy végső párbaj során halálra sebzik, mire a vízbe visszavonulva múlik ki.

octaman_1

Szerintem még így sem hiszitek el, mekkora egy pihent baromsággal van dolgunk! Nyilván láthattatok már egy csomó, roszabbnál-rosszabb szörnyes filmet, amiben a lényt egy kosztümös ember testesíti meg, de ez még azoknak is bőven a legalja. Amikor a polipot játszó színész bedühödve össze-vissza csapkodja csápjait, az szerintem simán megérne egy Oscar-t… és eléggé kérdéses, hogy bírta ki az egész filmet röhögés nélkül. Ha komolynak szánt rémkedős alkotásként próbáljuk értékelni, akkor minimum katasztrofális, megátalkodott trash-rajongóknak viszont maga a nagybetűs kánaán!!

Értékelés: 3/10

eyescream

Be the first to comment on "Octaman (1971)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.