The River (2012) (A folyó)

theriver_thumbAz év első kellemes meglepetése volt számomra az ABC-n bemutatott, Oren Peli nevével fémjelzett sorozat.  Szerencsére a beharangozott mocumentary jelleget megfelelően kis mennyiségben adagolták, így jelentősen hozzátesz a hangulathoz, ne riasszon el senkit! Az Amazonas esőerdeiben és mellékfolyóján játszódó kalandos és misztikus történetről a tovább után olvashattok részletesen.

Emmet Cole híres természetfilmes, Peli elképzelt világának David Attenborough-ja. Családias hangulatú filmjeit, amelyekben felesége és kisfia is része a kalandoknak, egy egész ország zárta a szívébe pályafutása 20 éve alatt. A legutóbbi forgatást azonban nélkülük kezdte el az Amazonason, és miután fél évig kutattak a stáb nyoma után eredménytelenül, halottnak nyilvánították. A producerek jó pénzt láttak egy utolsó filmsorozatban, ami az Emmet-mentőakciót dokumentálja. Útnak indult hát a kis csapat, de nem várt meglepetéseket tartogat a keresés…

riv1

Némi viszontagság után megtalálják a Mágust, de legénysége rég elhagyta, miután a pánikszobát kívülről behegesztette.  Birtokba veszik, bekapcsolják a fedélzeti kamerákat és kinyitják a szobát. Az ott kiszabadított szörnyűség csak az első a mágikus akadályok sorában, amiket a folyó sodor az útjukba…The-River-1x03-aNyolc 40 perces epizódon keresztül követhetjük az eseményeket, mindegyikben egy-egy új szellemet, szörnyet, gyilkos törzset stb. kell legyőzniük, hogy közelebb kerüljenek a titokzatos Forráshoz, ahová Emmet tartott. Felhasználtak ötleteket olyan valódi helyekről, mint a mexikói babák szigete (La Isla de la Munecas), bosszúálló és bánatos kísértetek történetét ismertük meg, elveszett stábtagok kerültek elő titokzatos entitásokként, szellemhajók és kivájt szemű erdővédelmező törzs állt az útjukba, és elkerülhetetlen rosszként a saját emberi félelmeik és konfliktusaik hátráltatták a küldetést. Végül maga a Boiuna folyó is kegyetlen főszereplővé vált.

Nekem eszméletlenül bejött az egész sztori, friss és izgalmas hangulata volt végig. Az ismeretlen őserdő és a szeszélyes folyó önmagában elég nyomasztó szituációkat szülhet, de megspékelve a mágiával még hatásosabban működik. Az utolsó két epizód talán túl érzelmesre sikerült, ezért vontam le egy pontot, de végig feszes tempójú és jól elkapott hangulatú sorozat. Sajnos az alacsony nézettség miatt nem rendeltek be több évadot, de kerek egészet alkot a történet, nekem pont így, ezzel a befejezéssel tökéletes.

értékelés: 9/10

DeerWoman

Be the first to comment on "The River (2012) (A folyó)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.