Ugly Americans (2010-) (Furcsa amcsik)

ugly1A felnőtteknek szóló rajzfilmek virágzásának központja manapság egyértelműen az USA-ba tehető. Az óriási választék ellenére nálam a South Park volt az egyeduralkodó e téren, a többi humora egyáltalán nem talált meg. A Furcsa amcsik azonban abszolút különbözőségével, abszurditásával és elmebeteg sztorijával feliratkozott nálam a sorozatlistára, és a második évad, azaz 31 epizód után is állandó helyet bérel rajta.

Mark Lilly egy olyan alternatív New Yorkban szociális munkás, ahol fajok tucatjai próbálnak beilleszkedni a kaotikus társadalomba. A szokványos sci-fi és horror szörnyek mellett, mint a démonok, varázslók, vámpírok és zombik olyan agyament karakterek jelennek meg, mint a nadrágos hal, a koalaember, problémás házaséletet élő fa-lények és még sorolhatnám a végtelenségig.

Mark lakótársa a szexcentrikus Randall, aki egy nő kedvéért zombi lett, barátnőjének forró vére egyenesen a pokol tüzéből táplálkozik, munkatársa pedig egy idült alkoholista varázsló. Egyszem emberi lényként beveti minden empátiáját és segítőkészségét, hogy támogathassa a többieket, és sokszor hősként kerül ki a szituációkból, de szegénnyel ott csesznek ki, ahol csak bírnak. Ezen helyzetek abszurditását remélem, hogy nem is kell ecsetelnem…

Egyáltalán nem lehet sem a stílusát, sem a humorát bármelyik másik rajzfilmhez sem hasonlítani, tehát nem ígérhetem, hogy feltétlenül be fog jönni. Kipróbálni viszont muszáj, mert pofátlanul szórakoztató. Aktuálpolitikát és a popkultúra divatos kifiguráznivalóit nem keveri szervesen a történetbe, így bármikor nekiállhatsz és átadhatod magad a 20 perc felhőtlen mesenézésnek.

értékelés: 8/10

DeerWoman

Be the first to comment on "Ugly Americans (2010-) (Furcsa amcsik)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.