Arachnia (2003) (Pókinvázió)

arachnia_thumbAmerika élen jár a filmgyártásban: legyen szó drámáról; pátosszal átitatott háborús akcióról; saját magát pellengére állító, majd díjakkal agybafőbe vert politikai thrillerről; de ami minket cinegorosokat igazán érdekel, hegy méretű óriás állatos, katlanszarnyi trash hulladékokban is mereven az első helyen áll.

 

Geológus/biológus/antropológus és a végére minden bizonnyal arachnológus hallgatók professzorukkal kirándulni indulnak, a repülőút pedig igencsak fényesre sikerül. Ugyanis sarkifény színű, stroboszkóp villanásnyi meteoresőben repülnek, csak sajnos az egyik, igencsak nagyméretű becsapódik, így hőseink lezuhannak. Az űrkavics pedig megnyit egy rég elföldelt barlang rendszert, ahonnan mocskos nagy stop motion-nel mozgatott gyurma pókok özönlenek ki (megjegyzem, hogy nem az anyagiak állnak a festett hátterek és miniatűrök mögött, egyszerűen a rendező a régi iskola híve, ezeknek a trükköknek a magasan képzett Harryhausen ösztöndíjas söprögetője).

 arachnia01

A tanársegéd apja a katonaság főfőgenerálisa, így leadják neki a drótot, jöjjön gyorsan, mert egy örült megakarja erőszakolni a kicsi lányát. Erre apuci valószínűleg jobban ráharap, mintha az igazsággal rukkoltak volna elő, de míg a fater odaér egy komplett, tojásgránáttal és RPG-vel felszerelt ezreddel, addig hőseink maguk vannak, a több száznyi páncélozott fekete özveggyel és a chemotox készletük vészesen fogyni látszik.

 arachnia03

Szerencsére Brett Piper rendező – akinek A Nymphoid Barbarian in Dinosaur Hell munkájáról Eyescream kolléga már írt korábban -, végig tudta, hogy nem szabad komolykodnia. A Windows Movie Maker létező összes áttünéses effektjét felhasználta, és bár ezzel színesebbé nem sikerült tennie videóját, dramaturgiailag aláhúzta a vizsga egyesét.

 Arachnia01

Igazi amatőr módon nevetséges Film+ délutáni matiné, Ed Wood valószínűleg elégedetten csettintene a nyelvével, pár képkockát kölcsön is venne új filmjéhez. Ajánlott darab!

Értékelés: 3/10

Miskei

1 Comment on "Arachnia (2003) (Pókinvázió)"

  1. engem már kapásból meggyőztél 🙂

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.