The Elaborate End Of Robert Ebb (2012)

Elaborate_thumb Rendszeres olvasók megfigyelhettétek már, hogy imádok friss és szaftos rövidfilmekre vadászni a végeláthatatlannak tűnő kibertérben. Főleg, ha az még kapcsolatot is ápol a hőn szeretett és nagyra becsült horror műfajával. Mai írásom alanyául egy negyedórás francia szösszenet választottam, a kulcsszó pedig maga a nagybetűs Szörnyűség!

Történetünk nincs agyonbonyolítva: főszereplő biztonsági őr a díszletek között rálel egy frankó szörny-jelmezre, és azzal a lendülettel halálra rémíti hájpacni főnökét. Csak az a gond, hogy amikor le akarja vetkőzni magáról a kosztümöt, az nem akar lejönni. Mivel kedvesének megígérte az esti mozit – amiben ironikus módon egy férfi szörnyé változik -, és nem akarja lekésni, ebben a szerelésbe indul el. Persze a szintén halálra rémített helybélieknek szintén lesz ehhez egy-két szava…

Elaborate_1

Istenigazából horrornak nem kifejezetten horror, inkább amolyan tragikomédia, de mert egy roppantul cool és aranyos szörny szerepel benne (gülü szemekkel meg mindenféle csápokkal és egyéb nyúlványokkal), szerintem simán ide való. Rövid, tömör és velős, üresjárat nélkül, a megfelelő technikai hozzáértéssel. Mindenképpen ajánlott!

Rövidfilmünk megtekinthető ITT!

Értékelés: 9/10

eyescream

1 Comment on "The Elaborate End Of Robert Ebb (2012)"

  1. Cikklista frissítve!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.