Alien Showdown: The Day the Old West Stood Still a.k.a. Alien Predator War (2013)

alienshow_thumb1854-et írunk, és egy kisköltségvetésű vadnyugaton vagyunk, ahol hirtelen alienek tűnnek fel. Nem, nem az Cowboys & Aliens c. bukott blockbuster Asylum-változatához van szerencsénk, bár az igénytelenség-szint valami hasonlóra enged következtetni. Megfejtés egy Scy-Fy produkció, akik nem bíztak semmit a véletlenre, ezért egy erős Predator-nyúlással próbálják mindezt kompenzálni…

Kezdő jelenetben szemtanúi lehetünk, hogy főszereplőnk mennyire tökös egy cowboy, ugyanis visszaadja egy szerencsétlen apáca elrabolt feszületét, cserébe pedig semmit nem kér érte. Ellenben kint várják a rosszarcú banditák, és már-már leszámolnának vele, mikor a párbajt hirtelen félbeszakítja egy égből lezuhanó tárgy. Cowboyunknak több se kell, lelövi a bandavezért, majd az erdőbe szökik. Előbb találkozik egy robosztus, Predator-ra hasonlító, robotléptű lénnyel, majd egy kis sebesült zöld ufonautával elegyedik szóba, természetesen telepatikus úton.

alienshowdown_2Később ismételten belefut a Predator-klónba, de jól tökön rúgja és elmenekül. Predatorunknak azért annyira mégsem fájhat annyira a nemi szerve, ha nem sokkal később korrektül kiles egy patakban fürdőző csajszit, aztán megzabálja a beleit. Rablóbanda megmaradt tagjai sikeres nyomkövetés után elfogják a főszereplőt, de a Predator már megint feltűnik, és ezúttal elintézi az összes rosszat. Bátor cowboyunk azonban kilesi, ahogy a lény a hegy tetején lévő jelzőállomásnál dekkol, és saját fegyverével próbálja kiiktatni. Miután fejbelövi és natúr joghurt spriccel ki a lény koponyájából, megpróbálja az jelzőcuccot megérinti, de megmurdel.

alienshow_2Film másik szála a jelenben játszódik: egy fiatal tudóscsaj elolvassa az említett cowboy által írt naplót, amit a jelzőcucc mellett heverő holttesténél találnak. Aztán egyik este meglátogatja egy élien, amitől hirtelen megvilágosodik. Fellopakodik az egy szem fiatal katona által őrzött (!) szupertitkos, földönkívüli-jeladóhoz, majd meghekkeli, és nem lesz invázió. Mindenki boldog.

alienshowdown_1Maga az alapötlet semmi eredetiséget nem tartalmaz, egyrészt, mert a Cowbyos & Aliens c. meglehetősen gyengén muzsikáló moziban már megpróbáltak egy hasonló, vadnyugati / sci-fi crossover atmoszférát teremteni, vajmi kevés sikerrel; másrészt pedig a Predator karakterének szinte egy-az-egyben történő lenyúlása, illetve merőben gagyisztikussá változtatása sem dobja fel az egészet. Mintha csak az Alien VS Hunter (az AvH nézhetetlenül förtelmes Asylum-változata) ikertestvérét alkották volna meg, egy kifejezetten békés, családi DVD-délutánra. Szórakoztatási értéke nulla, megéri kihagyni.

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Alien Showdown: The Day the Old West Stood Still a.k.a. Alien Predator War (2013)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.