Die-ner (Get it?) a.k.a. Kentucky Fried Zombies (2009)

die-ner_thumbRémkedés egy gyorsétteremben, micsoda egy remek ötlet! Kár, hogy Tromáék már lelőtték mindezt a Poultrygeist: Night of The Chicken Dead nevű iszonyatosan nagy baromságukban, és az igazad megvallva, ezt valahol az általam innovatívan kreált fastfood-horror műfaj megdönthetetlen csúcsának tartom. Ellenben a napokban felleltem egy szintén a témába vágó, ámde rém gyenge és semmirekellő zombis alkotást, amiről csupán azért emlékezek meg, hogy mindenkit óvva intsek.

Ken betér egy isten háta mögötti gyorskajáldába, ahol rövid pofázást követően kinyírja a pincérnőt, valamint a konyhában tevékenykedő szakács csávót. Már éppen elhagyná a tetthelyet, amikor szerencsétlenségére egy gondokkal küszködő pár érkezik. Beadja, hogy ő az új munkaerő, de inkább csak ügyetlenkedik.

die-ner_1És ha ez még nem lenne elég, nem sokkal később egy rendőr bácsi is tiszteletét teszi a helyen. Járőrünk nem dől be Ken bájos kis meséjének, azonban nemsokára már ez lesz a legkisebb gondja, ugyanis rájuk támadnak a fagyasztóból kivánszorgó zombivá változott alkalmazottak…

die-ner_2Bizonyos Patrick Horváth írta és rendezte ezt a szinte teljesen ismeretlen, hetven perces low-budget zombi mozit, de igazából annyit is ér, amennyit leírtam. Cselekményben lett volna némi potenciál, amit leginkább üresjáratokkal és béna pofázós jelenetekkel próbált kitölteni, így aztán a film nagy részében unatkozunk. (Mondjuk a képen is látható padlóhoz ragasztás azért elég vicces volt, de ezen kívül semmi.) Zombijaink is elég silányak, és igazából semmi olyan motívum nincs benne, amiért érdemes lenne megnézni. Szóval felejtős.

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Die-ner (Get it?) a.k.a. Kentucky Fried Zombies (2009)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.