Gallowwalkers (2012) (Rémjárók)

gallowalkers_thumb2006 óta, hogy a forgatásba belekezdett Andrew Goth író / rendező és stábja, bizony történt egy s más. Én körül-belül 2009 környékén hallottam erről a filmről, azóta vártam, hogy kijöjjön végre, hisz’ mindig is szerettem Wesley Snipes filmjeit, a westerneket és persze a horror műfajt is. Na, itt meg minden együtt van ahhoz, hogy akár jó is sülhessen ki belőle. Snipes időközben leülte a maga cirka három évét az ilyen-olyan adóügyi botladozásaiért, így végre-valahára tavaly ősszel köztudatba került eme rendhagyó darab és idén landolt DVD-re valamint Blu-Ray-re is. No, lássuk.

gallowalkers_1

Aman (Snipes) bosszút fogadott szerelme elvesztéséért, ám nagy árat fizetett érte; életben maradásának feltétele, hogy mindenki, aki a keze által halt, szintén visszatér az élők sorába, ez volt ugyanis az alku. A probléma csupán annyi, hogy most egy kisebb regimentnyi élőhalott vadászik hősünk fejére, aki kénytelen mindet újra egyesével likvidálni. Aman ezért magamellé vesz egy ifjú segítőt és bízik abban, hogy nem fogy el a skuló idő előtt…

gallowalkers_2

Ahogy az animált végefőcím is mutatja, ez nem az a film, amit véresen komolyan kell venni; ez egy mozgóképre álmodott fantasy-horror-western képregény, és méghozzá nem is rossz! A magányos rasztahajú revolverhőstől a különféle fura szerzetekig, minden faszául ki van találva, még némi groteszk humor is belefért itt-ott. Mindezek mellett igazi mocskos vadnyugati hangulatot sikerült összehozniuk a készítőknek és a namíbiai sivatag a maga halott kopárságával egyszerűen gyönyörű. Az operatőri munkára nem lehet panasz, klasszikus westernhez illő képbeállítások tömkelegét láthatjuk, miközben csak fokozza az egészet a nagyszerűen eltalált háttérzene.

gallowalkers_3

Nekem kifejezetten tetszett, bár én elfogult vagyok western, pláne horror-western témakörben. Mindenesetre amondó vagyok, ez valakinek már elsőre vagy nagyon be fog jönni, vagy nagyon utálni fogja, de vitathatatlan, hogy igencsak egyedi darabról van szó.

7/10

phobic23

2 Comments on "Gallowwalkers (2012) (Rémjárók)"

  1. Ez bizony felkeltette az érdeklődésem…:)

  2. Ez valami NAGYON GAGYI!! Eszméletlen szar!!!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.