Fear Itself S01E08 – Skin and Bones (2008) (A félelem maga – Csont és bőr)

fearitself_skinandbones_thumbA változatosság kedvéért itt egy újabb misztikus-emberevős történet, de mégis homlokegyenest más, mint az Eater című epizód volt. Ez esetben egy gonosz szellem/démon áll a szörnyűségek hátterében, vagy mondjuk úgy, egy wendigo.

Grady Edlund (Doug Jones ~ Hellboy 1-2, A faun labirintusa, John Dies at the End) farmer a hegyekbe indul vadászni többedmagával, ám vissza csak napokkal később, egyedül érkezik, lesoványodva, a fagy- és éhhalál határán. Családja öröme nem tart sokáig, ugyanis hamar kiderül, hogy Grady már nem egészen az, aki volt…

fearitself_skinandbones

Maga a történet nagyából ennyi, ám a kivitelezés számomra igazán meggyőzőre sikeredett. Doug Jones alakítása egyszerűen hátborzongató, tulajdonképpen ő viszi a hátán az egész epizódot, Larry Fessenden (I Sell the Dead, Wendigo) rendezése pedig rendkívül jól segíti Jones játékát. Az epizód végig izgalmas, nincsenek üresjáratok és amint az Eater esetében is, ennek a szegmensnek az erőssége is a történet egyszerűségében és a megvalósítás precízségében leledzik.

Mindent összevetve az egyik kedvenc részem az évadból.

7/10

phobic23

Be the first to comment on "Fear Itself S01E08 – Skin and Bones (2008) (A félelem maga – Csont és bőr)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.