A suli nyomasztó világa – Interjú Asta Paredes-szel a Return to Nuke ‘Em High Volume 1-ről

Valami nem egészen úgy működik Tromaville sulijában, ahogyan kéne. Mutánsok, elmebeteg banditák tartják rettegésben a többieket. Chrissynek pedig össze kell fognia a teljesen más beállítottságú Laurennel, ha túl akarják ezt élni.

A Bloody-Disgusting beszélgetett a színésznővel a szerepéről:

BD: Mesélj a szerepedről a filmben.

Asta Paredes: Chrissy egy zöldharcos blogger, nagyon kíváncsi természet. valószínűleg azzal függ össze, hogy árva. Ahhoz viszont elég bátor, hogy megtalálja a helyét a világban.

BD: Mi fogott meg a karakteredben?

Asta Paredes: Úgy érzem az volt benne a kihívás, ahogy az első meghallgatástól kezdve változott a személyisége. Ő az a fajta kotnyeles nyomozó, mint ami Nancy Drew-t jellemezte, csak a mai korban. Mindig is vonzódtam az efféle drámai szerepkörökhöz és a nyomozós sorozatokhoz, így szinte adta magát, hogy ezt a szerepet el kell vállalnom. Chrissy egyszerűen tökéletes választás erre.

BD: Mesélj egy kicsit a másik főszereplő, Lauren karakteréhez fűződő viszonyáról, hiszen mint azt tudjuk, a két lány szerelmes egymásba.

Asta Paredes: Nem kellett beleerőltetni semmit, jött magától. Szép lassan megismertük egymást és kiépítettünk egy oylan kommunikációs csatornát, amikor szinte szavak sem kellenek ahhoz, hogy megérthessük egymást. A jelenetek kivitelezésénél borzasztó hasonló volt az elképzelésünk, sőt, rengeteget néztünk egymásra, és ez a végén a forgatókönyv része lett: “Vegyétek fel, ahogy Asta és Catie egymásra néz”. Ahogy Polanski Rómeó és Júliájában is érezni ezt a köteléket, ugyanazt próbáltam megvalósítani itt is. Az is sokat segített, hogy nagyon jó barátnőkké váltunk az első néhány forgatási nap után.

BD: Páran a Cretins nevű mutáns csapattá változnak a filmben, mesélj arról, milyen volt a karakterednél maradni, miközben körülötted nyüzsögtek a speciális effektesek.

Asta Paredes: Mintha a James Bond Q-ja ott lett volna a forgatáson. Végigvettük a szkriptet, átestem a tréningen, ami kellett a jelenetekhez, minden kész volt, és ők ott voltak a mindenféle eszközeikkel. Fantasztikus volt  Drew Bolduc és Jason Koch társaságában szerepelni, egyszerűen mindent képesek elkészíteni. No és persze Kaleigh Brown is fantasztikus nő, ő készítette el a péniszem. Nagyon dinamikusan tudtunk közösen dolgozni.

BD: Mennyire volt kihívás a maszkokkal, bábokkal és egyéb, látható effektekkel dolgozni?

Asta Paredes: Abszolút az volt, itt nem csak a színészi képesség számított, de az állóképesség is, amikor pár kilóval nehezebb vagy és úgy kell a maximumot nyújtani, főleg, ha reggeltől estig tart a forgatás. A sok fröcsögő anyaggal, vérrel és a különböző plusz testrészekkel újra kell tanulni mindent. és ez a tanulás az, ami miatt megéri a Tromával forgatni!

BD: Lloyd Kaufman számtalan folytatást készített már a franchise-hoz. Hogyan lehetett valami új színt hozni a történésékbe amellett, hogy Kaufman vízióját is megtartottátok?

Asta Paredes: Úgy gondolom, hogy sikerült kicsit újraértelmezni az eseményeket, mégpedig úgy, hogy a gyökereihez tértünk vissza. Ahogy más nagyobb szériáknál is szokás mostanság.  Pontosan ugyanabba az iskolába tértünk vissza, ahol az első film forgatásai is zajlottak, érdekes volt látni, hogy mi maradt meg a régi dolgokból. Mintha egy háborús zónába kerültünk volna. Lloyd azért is nagyszerű elme, mert mindig gondol arra, mennyit változott azóta a világ, követi a trendeket. A nézők agyával is mer gondolkodni és a karaktereket ennek rendeli alá. ha ez megtörténik, utána szabadjára engedheted a képességeidet.

BD: Te írtad, rendezted és vágtad a virális kampányhoz az anyagokat (Pollution Nerdz). Segített abban, hogy jobban megérts a karaktered?

Asta Paredes: Így van! Én készítettem a videókat, de ez főként a beleélést segítette, hiszen pár éve még én is középiskolás voltam. Sok dolog jutott eszembe és arra gondoltam, miért ne lehetne felvenni őket, lejegyezni. Kicsit lovecrafti sztorisnak éreztem azt, hogy két részben is szerepelhet Chrissy, de mi lesz, ha eltűnik a második részben? nagyon sok ötletet adott ez a lehetőség. Ha így volna, csak ezek maradnának meg róla.

Vajon milyen lehet a személyisége annak, aki manapság mindent felvesz videóra? Habár a film felvételei után fogtam hozzá, a második rész forgatásától számítva még volt hat egész hónapom arra, hogy megcsináljam ezt és egyfajta előzményként tálaljam azoknak, akiket jobban érdekelnek az események és hogy vajon ez a lány miért kutat annyit szabadidejében. Lloyd megengedte, hogy készítsek egy honlapot ezekkel a videókkal, így a rajongók számára ez egyfajta belső információ lesz a film történéseit megelőzően.

BD: Szintén szerepeltél a Funny or Die Battleship Pitch Meeting című szegmensében. A drámai vagy komikusabb szerepeket kedveled inkább?

Asta Paredes: Úgy gondolom a legjobb vígjátékok egyben drámai színezetűek is, a legjobb drámákba pedig vegyítenek humort. A komédiáknak azért szavazok bizalmat, mert visszatérnek a legalapvetőbb emberi érzések egyikéhez és az eszképizmushoz (a társadalmi valóságtól való eltávolodás – a szerk.). Kicsit magunk mögött hagyni valós életünk és .. mosolyogni. A drámák pedig akkor nyerhetnek elismerést, ha képesek összeköttetésbe kerülni a nézővel, akár szociális, akár személyes téren. Általában azt szeretem, ha mindkettőből jelen van egy adott alkotásban.

BD: Májusban vetítették a filmet a Cannes-i filmfesztiválon. hamarosan pedig a New York Horror Fesztiválon mutatjátok be a művet. Hogyan viszonyulsz a nézőkhöz és ez esetleg változott-e ez idő alatt?

Asta Paredes: Úgy képzeltem, hogy lesznek emberek, akiknek nagyon fog tetszeni, hiszen én is nagyon kedvelem. Aztán rádöbbentem, mennyi embernek tetszett igazán. nagyon meglepődtem, hogy ilyen sok ember megérti az átvitt értelmet, amit belecsempésztünk. Bízom abban, hogy az emberek, akik eddig látták és akik ezután látni fogják, értik majd a cinizmust, a kritikát és ők maguk is kritikusak lesznek, nem tévesztve szem elől, hogy ez egy szándékosan elkövetett poénfilm.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=SIhxM3AufYA]

[bloody-disgusting]

Be the first to comment on "A suli nyomasztó világa – Interjú Asta Paredes-szel a Return to Nuke ‘Em High Volume 1-ről"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.