Creepers aka. Troll 3. (1993)

troll3_thumb

Induló Hálozat televiziós csatorna. Szombat este tíz óra. HORROR!- vagy valami olyasmi… Arizónai farkasvér, Rumpelstiltskin, Troll 2. – biztos vagyok benne, hogy kemény vetítési jogokat fizettek mindegyikért. Na, itt találkoztam először a Troll filmekkel, és ennél a bizonyos második résznél azzal a tényel, hogy a címmel ellentétben a filmbe már nem kerültek trollok, csupán nagyra nőt törpék, úgynevezett goblinok. Na, a harmadik részben még ez sincs.

troll01

Gyarló, tudatlan kisváros + illegálisan, nukleáris temetőnek használt erdő szél = öntudatra ébredt, asztma rohamot okozó gyilkos fák. A rühes kis méhecskék pedig nem restek, széthordják a szél rózsa létező összes irányába, így még a kivágott karácsonyfa is megzizzen. A gyökerek, mind megannyi kőrispiton elszabadulnak és mészárolni kezdik a békés lakosságot, újlenyomatot meg persze basznak hagyni. Ellenszer, megoldás nincs! A kokas csípje meg, ezek növénymérget reggeliznek! Mit lehet tenni. A szellemileg alultáplált lakosság leporólja a fűrészportól csatakos black & deckert, pickupok tartályából kiszopkodják a maradék benzint! SÍRÓ, ÉGŐ ERDŐ SZAGOT ÉRZEK AZ ORROMBAN! Persze gyermeteg hülye fantazmagória ez, a segítség pedig kivülről érkezik. Óriás caterpillarok eldózerólják az ócon kócolt francba a komplett botanikát. VÉGE

troll02

A kezdés bizalom gerjesztő. A nyitányban egy igazi kis csöcsösszop…khm…akarom mondani, roppant kedves aranyos beszélgető társ tűnik fel, egy végtelenül szimpatikus kamion sofőr jól meg is tapiza szegénykét. Rémült őzikeként erdőbe menekül, de a cseberből egy másik ganéban találja magát. Az Evil Deadből ismert erőszakra hajlamos, a hajtásos növények, jellemzően a talajban kialakult, levéltelen szártagjával találkozik, és belehal a gyönyörbe. Sajnos mi nézők is.

troll03

Mivel tipikus amerikai tévéfilmes trashről van szó, nehéz eldönteni, hogy Martin Newlin álnéven alkotó Joe D’Amatonak ténylegesen mennyi köze volt hozzá. Soha nem állt tőle távol a trágya filmek gyártása, de ez sajnos túl tipikus és minden meglepetést nélkülöző szimpla fos lett, semmi hurut vagy ilyesmi. A Troll 2 zenei főtémája egy pillanatra felcsendül a kocsmai jelenetnél, ezzel le is tudták a kapcsolatot. Eredetileg moziba (!) szánták, de bilibe lógott a kezük, felébredtek és szépen beérték videó forgalmazással. Nem is értem a Vico, hogy nem csapott le rá.

Értékelés: 2/10

Miskei

Be the first to comment on "Creepers aka. Troll 3. (1993)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.