Ghost Storm (2011) (Szellemvihar)

ghosttorm2_thumbNettó egy darab szellem is elég rémisztő lehet, főleg ha jó időben és/vagy jó helyen talál rá szerencsétlen áldozatára, egy csoportnyi meg aztán főleg! A SyFy alkotógárdája valószínűleg ezt az axiómát vehette alapul, amikor elkészítette ezt az ócska Mezsgye-nyúlást, persze arra azért gondosan ügyelt, hogy a sok-sok kísértetet ne kelljen egyenként kidolgozni, egy füstszerűen közlekedő izé bőven elég lesz a nézőknek!

Éppen vihar tombol, amikor fiataljaink cél nélkül a temetőben lézengenek, mígnem az egyiküknek vizelni támad kedve, és egy sír repedéséből szivárgó, füstszerű anyag kinyuvasztja. Rendőrségi nyomozás sem hoz semmiféle eredményt, viszont a csávó még aznap este felhívja csaját a túlvilágról. Sőt, mikor faterja bemegy azonosítani, már csak homokszerű anyag marad belőle. Ezenkívül a temetőbe kiküldött járőrt is bekebelezi ez az azonosítatlan matéria, ami végül a sziget légterébe kerül.

ghosttorm_2Szerencsére Hal, a rendőrfőnök és ex-neje nem hátrálnak meg: minél előbb megpróbálják kinyomozni ennek a veszélyes „légköri jelenségnek” a konkrét mibenlétét, ebbe a folyamatba később egy semmiből előkerülő paranormális kutató is bekapcsolódik. A film elején kinyírt srác hangját hallják a ködből, mire logikus lépésként vízzel kezdik locsolni a jelenséget. Persze nem használ semmit, sőt újabb halálesetek történnek a szigeten. Később rájönnek, hogy ez az egész eseménysor valójában a városka papjával (illetve annak egyik múltbeli lépésével) van kapcsolatban, de akkor már alig marad egy maroknyi túlélő…

ghosttorm_3Már maga az alapötlet is elég röhejes – arccal rendelkező, intelligens füstcsóvaként közlekedő, bosszúért kiáltó elhunyt lelkek csoportja; hű de nehéz volt ezt így szavakba önteni -, hát még a megvalósítás! A szellemek által mozgatott légnemű anyag bárhova be tud jutni, néha ki tudja miért, de vérzik is, az ellene való beltéri védekezés (szikszalagozás), valamint a másvilág mobiltelefonokon való bejelentkezése eredeti ötlet híján egy az egyben a Mezsgyét másolja. Kedvenc részem, amikor találnak egy „tiszta lelket”, aminek a frekvenciáját egy égbe juttatott szondával felerősítik, de előtte még trójai falóként álcázzák, nehogy kiszúrják odafent, hogy aztán a végén le tudják gyengíteni a gonosz lelkeket – mindezt pedig egy rendkívül alapos számítógépes programmal illusztrálják. Komolyan, ekkora elmebeteg faszság kinek jut eszébe, de most tényleg?! Gonosz füst ellen poroltóval harcoló elszánt emberek már nekem is nagy kihívást jelentettek, de azért becsületből végignéztem. Bevallom férfiasan, nem kevés alkohol kellett hozzá.

Értékelés: 5/10

eyescream

 

Be the first to comment on "Ghost Storm (2011) (Szellemvihar)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.