Mother Of Tears ((La terza madre)) (2007) (Könnyek anyja)

terzamadre_thumbMíg a Három anya trilógia első két része (Suspiria, Inferno) között csupán 3 év telt el, ezúttal 27 évet kellett várni a történet befejezésére. Dario Argento Rómába kalauzol minket, ahol megtapasztalhatjuk a Könnyek anyjának felemelkedését és az uralma alatt történt borzalmakat.

Ki más lehetne főszereplőnk, mint Asia Argento, aki látszólag véletlenül kerül az események sodrába, de egy kis freiburgi visszaemlékezés keretében megbizonyosodhatunk az ellenkezőjéről. A múzeum, ahol dolgozik egy titokzatos középkori leletet kap postán, amit felnyitva egy mágikus tunikát talál a munkatársa. A becses tárgyat őrző szobrok azonban megakadályozzák, hogy illetéktelen kezekbe kerüljön, Asia éppenhogy el tud menekülni a vérengzés helyszínéről.

Ezek után elszabadul az erőszak a városban, fiatal nők kihívó hordái borzolják a kedélyeket. Asia ráeszmél a fehér boszorkánysághoz fűződő kapcsolatára, segítőkön, alkimistákon, rendőrnyomozókon keresztül jut el Varelli hírhedt házába. Az édesanyja nyomdokaiba lépve ő is szembenéz az ereje teljében lévő Mater Lachrymarummal, akivel életre-halálra megküzd.

Mother of Tears witches

Szinte észre sem lehet venni ezt a hatalmas időugrást a filmek között, ami gondolom az alacsony költségvetésnek és a stylist ’80-as időket idéző stílusának köszönhető. A mitológiáról nem tudtunk meg sok újdonságot, sőt némi ellentmondás is felsejlik a filmek között (például mindig éppen az aktuális főboszi a leggonoszabb a háromból). Kevésbé fedezni fel benne a művészi értéket, de old school hangulatával engem megfogott és számomra úgy tűnik, hogy jól illeszkedik elődeihez.  Mi még biztosan meg fogjuk nézni a trilógiát többször is, de senkinek nem ajánlanám kihagyhatatlan remekműként.

értékelés: 7/10

DeerWoman

1 Comment on "Mother Of Tears ((La terza madre)) (2007) (Könnyek anyja)"

  1. A trilógia első két darabját nagyon szeretem,viszont a Könnyek anyjával nem tudtam megbarátkozni.Véres,hangulatos,de emellett szörnyen irritáló,főleg a színészek kritikán aluli játéka miatt.Argento,mint sokan mások nem találja a helyét ebben a fura világban,a Jenifer és a Pelts szép visszatérése lehetett volna a mesternek,de azóta csak borzalmas szemetek/Dracula 3D/kerülnek ki a kezei közül,talán jobb lenne abbahagyni azt,ami már nem megy,mindenesetre a Könnyek anyja még nézhető,de közel sem olyan szép és borzongató,mint a Suspiria és a Pokol.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.