Frogs (1972) (Békák)

frogs_thumbFlorida, USA. Napfény, júliusnégy, boldogság, magán tó, gazdagság, otthon édes otthon, együtt a család. Az első zavaró tényező egy természetfotós képében érkezik, aki egy véletlen folytán kénytelen a módos család birtokán éjszakázni. Aztán jönnek a…..BÉKÁK! In God We Trust!

 


A Crockett dinasztia (vélhetően a híres texasi Davey Crockett leszármazottai) minden évben együtt ünnepli a családfő születésnapját és a függetlenség napját. Annak ellenére, hogy kivétel nélkül mindenki utálja a hüllőket, mégis Florida mocsaras, alligátoroktól, gekkóktól és természetesen békáktól hemzsegő, a civilizációtól eldugott magánbirtokán mulatnak. Ez a tény már jelzi, hogy valami mocskos beltenyészetről van szó, de amikor a családfőt a negyvenes éveiben járó nőtől egészen a tíz éves gyerekekig kivétel nélkül mindenki nagypapának szólítja, akkor már borul a bili! …és jönnek a…BÉKÁK!

frogs01
Aki már tartott otthon például teknősbékát, ráadásul azt a hibát is elkövette, hogy a hálószobában alakította ki nekik az életteret, pontosan tudja, hogy nem túl halk állatokkal van dolgunk. Az irtásukra kiküldött mérget szóró komornyik lesz bosszújuk első áldozata, és ahogy a felbőszült, a területüket visszavenni akaró nyálkásbőrűek alfaja közeledik a házhoz, úgy szaporodnak a halálesetek. …és egyre közelebb jönnek a ….BÉKÁK!

frogs02
Minden egyes embert más-más állat nyír ki. Leguán, gekkó, krokodil, madárpók(?), aligátorteknős és mivel semmi praktikus effektet nem használnak, sőt még csak fel sem merült, hogy esetleg valami mutáción mennének keresztül a fauna eme szintelen válladékkal megáldott hősei, így egyszerűen csak rádobálják a szereplőkre az állatokat, kik fájdalmas ordítások közepette elhaláloznak. és akkor megjöttek a …BÉKÁK!

frogs03
Úgyis mindenki tovább fogja olvasni de azért ide írom: SPOILER. Szóval a villát bevették a békák. Csak mire ideértek mindenki meghalt és véget ért a film. Ugyanis a békák nem csinálnak semmit, igazából nem is gyilkolnak. Ők csak a címszereplők! Csodálatos félrevezetés, éleseszűséget feltételező kreatív írói attitűd. Mivel nem meri bevállalni a trash voltát, sőt próbál komoly lenni, így pusztán csak egy unalmas, nyomorult celluloid hulladék lesz belőle, az eco-horrorok egyik legrosszabb darabja.

Értékelés: 2/10

Miskei

Be the first to comment on "Frogs (1972) (Békák)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.