Wolfcop (2014)

wolfcop_thumbDIRTY HARRY… ONLY HAIRIER – olvasható a koncepció rövid összefoglalása a film retro stílusú plakátján, én konkrétan besírtam ezen 🙂 Egy kis szerencsével akár már most kultikussá válhat Lowell Dean kanadai független filmes (író/rendező) kissé infantilisnak tűnő farkas-zsaru figurája (képregények mellett már műanyag figurákat is láttam róla a neten!), az meg hogy produkciójában a töketlen, lúzer zsaru egy kisvárosi miliőben keveredik fekete humorral, fröcsögő vérrel és okkultizmussal, elég kíváncsivá teheti az embert!

Lou Garou, Woodhaven városka seriff-helyettese egy semmirekellő, alkoholista, és úgy nagyjából mindenre szaró, léhűtő alak. Egyik este egy bejelentés után nyomozva a helyi erdőben fura csuklyás alakok támadnak rá, másnap meg egy pentagrammal a mellkasán ébred. Ettől kezdve pedig jócskán megváltozik az élete, ugyanis tetszik vagy sem, teliholdkor tekintélyt parancsoló vérfarkassá alakul át.

wolfcop_2A természetfölötti dolgok iránt igencsak lelkesedő Willie haverja segítségével megpróbálnak minél többet kihozni ebből az új dizájnból, és vérfarkas-zsaruként betartatni a törvényt, legyen akár szó tinédzser falfirkászokról, vagy ipari méretű droglaborról…

wolfcop_3Lowell Dean író és rendező filmjében az old-skool hagyományokat követve csak és kizárólag hagyományos trükköket alkalmaz – amiért hatalmas pacsi jár, mert elég korrektül sültek el -, hatásvadász CGI tehát teljesen kizárva. Horror-komédiában szerintem amúgy is ezt a fajta eljárás dívik inkább. Térdcsapkodós poénokra ne tessék számítani, inkább finom gegekkel operál – mint például a boltot kirabló három kismalac vs. rendőr farkas -, vér és hentelés viszont annál inkább akad benne! A fenevaddá alakulás jelenetei meglehetősen emlékezetes momentumok maradnak – főleg az első, vizelés közben történő transzmutáció -, ahogy a börtöncellában véghezvitt vérfarkas-szex, vagy a leghihetetlenebb helyzetekben előforduló whiskey-fánk kombó, haha! Én mindenesetre úgy vélem, hogy mérsékelt költségvetése, illetve közepes szintű szórakoztatási faktora ellenére is egy üde színfoltja lehet a vérfarkasos palettának.

Értékelés: 7/10

eyescream

1 Comment on "Wolfcop (2014)"

  1. “három kismalac vs. rendőr farkaselső, vizelés közben történő transzmutációvérfarkas-szex, vagy a leghihetetlenebb helyzetekben előforduló whiskey-fánk kombó,” Na,ezek miatt tetszett!!! Jöhet a folytatás!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.