The Brain (1988) (Az agy)

brain_thumbA televízió káros, ééértem?! Most had ne soroljam azokat az audiovizuális alkotásokat, és egyéb oktatóanyagokat, esszéket és dokumentációkat, melyek évek hosszú során át e témáról készültek. Talán az lesz a legegyszerűbb, ha megnézitek ezt a most következő remekbe szabott okítást, melyben egy arccal és szemekkel, valamint tűéles fogakkal rendelkező orbitális AGGYAL próbálnak rémisztgetni! Öveket becsatolni, kemény trash-nevelésóra következik, haha!

Az ördögi Blakely doktor és társulata egy (ki tudja honnan szalajtott) bazinagy agy (!) segítségével hallucinációkat okozó hipnotikus hullámokat fejleszt ki, amiket aztán a Független Gondolkodás című tv-műsorukban kezdenek el sugározni a nézők „legnagyobb” örömére.

brain_1Főszereplőnket, a gimnazista Jim Majelewski sorozatos csínytevései miatt pont a doktor klinikájára utalják be, ahol már az első kezelés alatt megpróbálják ezekkel a hallucinációkkal beszopatni, de sajna nem jön össze, így rövid úton otthagyja őket. Éppen hazafele kocsikázik, amikor a műszerfalból kitörő szürreális csápok miatt balesetet szenved, de nemsokára érte jön a doki segédje, és elkábítva visszaviszi az intézetbe.

brain_3Csaja, Janet és egyik barátja titkon beszöknek, hogy kimentsék, mire ez utóbbit felzabálja a már egészen kisgömböccé hízott, vérszomjas agy! Miközben a fiatalok megpróbálnak a helyi gimnáziumban elbújni, a folyamatosan sugárzott hullámok hatására a nézők Blakely doki szellemi rabszolgáivá lesznek. Elkapják Janet-et, de Jim saját halálát eljátszva sutyiban utána lopakodik az intézetbe, ahol éppen egy roppant fontos, élő show-t közvetítenek…

brain_2A gonosz, nem e világi doktor karaktere telitalálat – az őt játszó fazon sokaknak ismerős lehet a Re-Animator sorozatból, ahol az őrült professzorként szintén brillírozott – de talán ez a film egyetlen pozitívuma, amit említhetek. Mind a harmincéves pitiáner tinédzserek viselkedése, mind a korabeli filmes panelok összeollózása már önmagában is megmosolyogtató lehet, de ezek mind eltörpülnek a szinte már-már vicsorgó, rohadtul bepöccent AGY vad cirkálása mellett!! De például szerencsétlen áldozatainak bekajálása is maradandó károsodást okozhat! Így aztán megtekintése társaságban és/vagy szigorúan illuminált állapotban javallott!

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "The Brain (1988) (Az agy)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.