Eaters (2015)

eaters_thumbSok izgalmas módon el lehet tölteni 90 percet. Megnézhetünk egy meccset, dumálhatunk egy jót a haverokkal egy kocsmában, süthetünk valami finom ételt, megszeretgethetjük az asszonyt… vaaaagy megnézhetjük az Eaters című 2015-ös filmet. És mégis miért tennénk ezt? Mert a most bemutatandó darab a maga nemében igen speciális. Hogy speciálisan rossz vagy pedig speciálisan szórakoztató, azt már a nézőnek tiszte eldönteni.

Öt barát utazása rossz vágányra siklik, amikor egyiküket elrabolják. Hogy ki lehetett és miért, fogalmuk sincsen, egy korábbi incidens miatt egy motoros bandát sejtenek az “ügy” hátterében. Őket követve végül egy aprócska, kihalt faluban kötnek ki, amely közel sem annyira néptelen, mint elsőre gondolták. A szadista helyiek és a motoros banda egyszerre akarja eltenni őket láb alól, ebből a helyzetből pedig kétséges, hogy van-e kiút.

eaters1

Rövidre zárom a nagy kérdést: a film botrányosan rossz. De mégis van benne valami szerethetően amatőr és kedves. Olyan színészi játékot kapunk, amelyet túlzás nélkül bárki le tudna hozni olvasóink közül. A párbeszédek egyszerűsége és mesterkéltsége megmosolyogtató, a zenei aláfestés nevetséges. Kevés ennyire amatőr horrort láttam, ahol tényleg az volt az ember érzése, hogy poénból néhány amatőr leforgatott egy délután alatt valami szemetet. Van néhány jó kis trancsírozás és gore a műben, ez mindenképpen értékelhető szelete az Eatersnek.

vlcsnap-2015-10-11-19h56m58s846

Sajnos az Eaters hátteréről sok érdekességet nem találtam, pedig fele királyságom adtam volna, ha megtudom, mekkora budget-ből készült. A számomra teljesen ismeretlen Johnny Tabor korábban egy Day of the Mummy című remeket forgatott le a maga 2,5-ös iMDB-ratingjével. A színészek – minő csoda – teljesen ismeretlenek, könnyen lehet, hogy néhányukat sorsolás alapján választották ki a telefonkönyvből.

Összefoglalva, az Eaters egy érthetetlenül gyenge film, amelyet már csak azért is érdemes megtekinteni, hogy lássuk, mennyi mindent el lehet egyszerre szúrni egy horrornál. Hozzáteszem, még így is egy fokkal jobb, mintha semmilyen érzelmet nem váltana ki a nézőből.

iMDB

Értékelés: 2/10

Be the first to comment on "Eaters (2015)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.