Élménybeszámoló: A játék, ahol tényleg BESZARSZ!

cascBESZARSZ! – mondja elég nyersen fogalmazva, ámde izgalmasan vészjóslón Budapest egyik legújabb szabadulós játéka. És bizony a kijelentés nem csak kósza reklámfogás, még minket, edzett horrorfanatikusokat is megingatott abbéli hitünkben, hogy egy escape game nem lehet egyszerre félelmetes, ötletes és hangulatos.

Az öt szobából álló játék minden helyisége egy külön világ, ám a maga nemében egytől egyig zseniális. Szerkesztőségünk tagjai kaján vigyorral reagáltak minden egyes horrorisztikus elemre, melyekből egyáltalán nem volt hiány. Az élőszereplős játékot két üzemmódban játszhatjuk (hacsak….lásd a cikk végén a felhívást!), van egy az edzett, bátor lelkeknek és egy úgynevezett “light horror”, melyben inkább a feladatok dominálnak, mintsem a rettegés. Szerencsére itt nem a lakatok és kulcsok erdejében veszik el a játékos, mint sok másik helyen, hanem valóban ötletes rejtvények egészítik ki a környezetet.

A BESZARSZ című játék egyetlen lelkes szervező, Szabó Péter érdeme, aki úgy fogalmazott, a “játék a hiányérzetei megvalósításának végeredménye”. A horrorisztikus élmény valóban egyedülállónak mondható a piacon, ennyire jól felépített pályát és ötletes rejtvényeket kevés helyen találni. Természetesen a házigazda örömmel teljesít bármilyen speciális kérést, így legénybúcsúk, születésnapok megünneplésére is kitűnő helyszínül szolgálhat a bátor jelentkezők számára.

4-1030x686

Akit pedig meggyőznek szerkesztőink alább olvasható szavai, egy kis szerencsével akár ingyenesen is kipróbálhatja a játékot kollégáival, barátaival, hiszen a BESZARSZ felajánlott egy ingyenes, KÜLÖNLEGES játéklehetőséget a Facebook-oldalunkon lévő post megosztói és kommentelői között.

A nyertes csapat abban a kiváltságban részesülhet, hogy garantáltan a legbizarrabb és legfélelmetesebb szabadulós játékon vehet részt. Ez annyit tesz, hogy az alapból is eléggé ijesztő játék nekik (külön kérésre!) cineGORE fokozaton megy majd – ráadásul ha szeretnék, az élményeiket meg is írhatják oldalunkon. MERTEK velünk játszani??? Sorsolás november 9-én.

És végül következzenek az őszinte szavak, így rettegtünk mi:

eyescream: „Már a rendkívül hangulatosan berendezett előtér is sejtetni engedte, hogy itt bizony egy ízig-vérig horrorisztikus játékkal lesz dolgunk! Aztán ahogy szobáról-szobára haladtunk, egy cseppet sem csalódtunk, ugyanis a kreatív feladványok, a hatásos díszletekkel, feszültségkeltő kísérőzenével és a meglepetésszerű ijesztgetésekkel karöltve egy szinte minden érzékszervet igénybevevő atmoszférikus élményt nyújtottak. Ugyan az utolsó előtti szobában csapatunk egy kis időre elbizonytalanodott, végül mégis sikeresen abszolváltuk a pályát, szintidőn belül. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki egy igazán ütős és az átlagostól eltérő, horror hangulatú szabadulós játékot szeretne!”

8-1030x686

fixxerx: „Érdeklődve vártuk, hogy horror&szabadulós-játékok terén sokat tapasztalt szerkesztőinknek tud-e újat mutatni a Beszarsz.net játéka?! Már az első 1-2 percben a hangulat, zene, berendezés mind együtt volt, és külön kiemelendő, hogy sikerült úgy összehozni az élményt, hogy kezdő/félősebb csapatoknak és hardcore játékosoknak is élvezetes legyen, mind a kihívás, mind a paraszint. Gyorsan eltelt a játékidő, egy percig sem unatkoztunk, sőt, volt nem is egy olyan pillanat, amikor mi is az állunkat kerestük. Ajánlom mindenkinek – aki IGAZI horror hangulatra vágyik, annak minden velejárójával!”

Varin: „Rögtön az első szobában úgy érzi az ember, ez igen, ez horror, ez az igazi feelinges játék. Aztán a játék további részében sem lankad az érdeklődésünk, hiszen az érdekes feladványok mellett végig úgy érezzük, a következő pillanatban lecsap ránk valaki vagy valami. Nem szeretném különösebben fecsérelni a szavakat, szerkesztőtársaim véleménye és a fotók is beszédesek. Remek szórakozás, igazi mestermunka a pálya és a díszletek.

7-1030x686

Miskei: „A Beszarsz, azt gondolom, méltó a nevéhez és a horrorhoz. Piszkos, mocskos, adrenalin növelő szórakozás, ahol a házigazda kiemelt módon koreografálja és vezényli le a játékot. Nincs üresjárat igazából, mert ha egy kicsit el is akadna a játék, akkor plusz hangulatelemmel (fény, zene) gombnyomásra újból fokozódik az élmény. Ilyen jellegű, színházi elemekkel fűszerezett szabadulós játékban még nem volt részem, mindenképp kuriózumszámba megy Magyarországon! Minden szoba más-más tematikára épül a serial killerek csoportján belül, ráadásul a külső irányításnak köszönhetően alapból személyre szabott élményt kaphatunk, habitusunktól, lelkivilágunktól függően.”

A Beszarsz.net weboldala

A Beszarsz Facebook-oldala

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.