Into the Grizzly Maze (2015) (A grizzly birodalma)

grizzly_thumbAlaszka Grizzly-Útvesztő néven elhíresült erdejében járunk, a nevét arról kapta, hogy még a medvék is eltévednek benne. Viszont most rettegés uralkodik állaton emberen egyaránt, hiszen egy hatalmas grizzly (főszerepben Bart, a medve) veszett ütemben írtja az állományt különösen a két lábon és ruhában mászkáló egyedeket.

Rowan börtönből szabadulva tér vissza szülőfalujába, bele cseppenve a dolgok sűrűjébe. Bátyja a helyi seriff, volt barátnője orvos szakértő, apja egykori barátja medvevadász, tehát a pácban, márpedig rohadt nagy gebasz van, újból összeáll a csapat.

grizzly02

A karakterek nem két dimenziósak, mint úgy általában az ilyen állatos, kvázi csak DVD-re készült horroroknál megszokhattuk, van múltjuk, történelmük, tartanak valahová, és az események újból összekovácsolják a haragban lévő testvéreket, hiszen a bajban a család összetart. Irodalmilag legalább is. Tehát, a valaha vagy talán még most is A-listás sztárok verbuválása nem hiába való, nem agyatlan trash-örültséggel van dolgunk, így fokozatos a feszültség adagolás és a karakterek kibontása, plusz az akciók is egyre véresebbek, a fináléra tartogatva a megaakciót.

Piper Perabo és Michaela McManus szolgáltatja a jó csajt, bár Perabo hendikeppel indul, amit az első komolyabb akciónál képes az előnyére fordítani, tehát mindenki nyugodjon le a picsába. Rajtuk kívül pedig van Thomas Jane, James Marsden, Scott Glenn és Billy Bob Thornton! Persze a maci mindenkit lejátszik, deeee nem akarok igazságtalan lenni, hiszen neki könnyű dolga volt.

grizzly01

Eredetileg Adrien Brody és Gerard Butler játszotta volna a fivéreket, bár egy ilyen páros némileg magasabb költségvetést igényelt volna. Főleg a vége felé kell olcsó CGI trükkökkel beérnünk, de én még ezzel is elvoltam, mert valahogy az egésznek, mint például Orca vagy a Lake Placid című moziknak, ennek is volt szíve, szimpatikus szereplői, akik a hibákon, unalmasabb kliséken simán tovább lendítettek. Nem több a középmezőnynél, de mégis elszórakoztatott. Gyenge vagyok na!

David Hackl rendezőként eddig csak a harmatos Fűrész 5-öt produkálta – amiről már azt sem tudom melyik lehetett, a harmadik rész után valahogy összefolyt a franchise -, de azért más minőségben sertepertélt a mozgókép készítés körül, szóval nagy problémákra nem kell számítani. De! Azért a sok pozitívum után, ne tessék egy hiánypótló filmre gondolni, sem újat vagy meghökkentőt nem nyújt, pusztán a maga által kreált határokon belül mozog rutinosan és szórakoztatóan, ahol kell megfelelően véresen.

Értékelés: 6/10

Miskei

Be the first to comment on "Into the Grizzly Maze (2015) (A grizzly birodalma)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.