The Bag Man (2014)

the-bag-manJack, a profi, sokat próbált bérgyilkos (John Cusack – The Frozen Ground, Raven, Identity) új megbízást kap a Nagyfőnöktől (Robert De Niro – Godsend, Angel Heart). A feladat végtelenül egyszerűnek hangzik, mindössze el kell hoznia egy táskát, megóvnia a tartalmát anélkül, hogy belenézne, mi van benne, és átadnia azt a megadott helyen és időben, egy lerobbant motel 13-as szobájában… Érdekfeszítő sötét hangulatú “noir” thrillert láthat a néző Tarantino stílusában, ötletes történet mellett.

David Grovic első rendezéséhez két mainstream sztárt sikerült megnyernie, és gyakorlatilag egyszemélyben alkotta emellett a kreatív stábot. Ő írta a forgatókönyvet, a rendező és a producer szerepét is betöltötte és még egy kisebb szerepet is játszott a filmben.

Természetesen a megbízás nem ennyire egyszerű, mert MINDENKINEK a táskára, azaz annak tartalmára fáj a foga. A törpe, a strici, a rendőrök és más bérgyilkosok – mind-mind Jackre vadásznak, akinek nehéz estéje van az átadásra kijelölt motelszobában, ahol még egy prosi gondjait is neki kell megoldania, aki véletlenül (?) pont az ő szobájába menekült.

the_bag_man_2014_movie-1920x1200-576x360

A rendező a sötét hangulatot és feszültséget keveri a tarantinoi humorral, és az eredmény nem is lesz rossz, kár, hogy néha lassabban folynak az események a kelleténél, és így némi hiányérzet is marad a nézőben. A történet egyszerű de ötletes, karakterek jól eltaláltak, a Rebecca Da Costa (7 below) által alakított prosituált például kifejezetten erős alakítással tesz hozzá a történethez, de a Szökésből ismert Dominic Purcell is érdekes figura a rend kemény őreként.

thebagman-badass

A “Táskás Ember” nem váltja meg a világot, de a hangulatával és a jól megírt befejezéssel korrekt élményt nyújt.

Értékelés: 6/10

IMDb

Fixxerx

Be the first to comment on "The Bag Man (2014)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.