The Horribly Slow Murderer with the Extremely Inefficient Weapon (2008)

spoon_thumbRichard Gale misztikus képességekkel bíró gyilkost bemutató, alig tízperces kisfilmjében szinte minden ismert horror-klisét felsorakoztat, annak reményében, hogy egy teljességgel komolyan vehetetlen, már-már abszurd paródiát mutasson be. És persze működik!

Jack Cucchiaio nyomozót egyik napról a másikra, mindenféle ok vagy magyarázat nélkül egy különös kinézetű, feketébe öltözött fazon kezdi el vegzálni. Egészen pontosan egy kanállal csapkodja, ahol éri. Mivel rohadtul idegesíti a dolog – és bizonyíték hiányában sem a felesége, sem az orvos nem hisz neki -, az önbíráskodás mellett dönt.

spoon_0Többféleképpen is megpróbálja megölni a fazont, sikertelenül. Egy fura szimbólum nyomában Jack aztán eljut a közel-keletre, ahol kideríti, hogy támadója egy ún. „ginosaji”, vagyis egy halhatatlan és megállíthatatlan lény. Jack azonban hihetetlenül elszánt, és a világot bejárva, minden fellelhető módon próbálja elpusztítani a lényt, ami elől lehetetlen menekülni…

spoon_3Ez a Kaliforniában 22 nap alatt forgatott, és azóta számos rövidfilmes díjjal jutalmazott produkció már-már a hollywood-i blockbuster-eket megszégyenítő módon indul sejtelmes narrációval, és hatásvadásznak tartott (fél)mondatok sorolgatásával próbál meg feszültséget generálni a nézőben – ahogy az Igazán Komoly Filmek is. Csakhogy pár másodperc után a fejünkhöz kapva visítunk, hogy mekkora elmeroggyantság már ez, az ötödik percnél pedig már szinte könyörgünk, hogy hagyják abba, mert nem bírják tovább ezt a marhaságot!!

spoon_2Pedig elárulhatom, az első után még négy hasonlóan fárasztó izgalmas folytatás készült (Spoon vs Spoon, Save Jack, Spoon Wars, Ginosaji vs Ginosaji), a tavaly ősszel indult, és azóta egy kissé felturbózott Kickstarter-kampánnyal pedig eléggé úgy néz ki, hogy Richard Gale nemsokára el fogja készíteni a koncepció egész estét változatát. Szóval reszkessünk, jön az epic Ginosaji!!

Rövidfilmünk megtekinthető ITT!

Értékelés: 10/10

eyescream

Be the first to comment on "The Horribly Slow Murderer with the Extremely Inefficient Weapon (2008)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.