Freaks of Nature (2015)

fon_thumbSzerintem éppen elég mozit láthattunk már, ahol vérszívók, vérfarkasok vagy éppen élőhalottak harcolnak egymás (vagy éppen az emberi faj) ellen. Most viszont képzeljünk el egy olyan kisvárost, ahol békésen megfér egymás mellett az ember, a vámpír és a zombi. Egy ideig persze, mert aztán megjelennek a földönkívüliek, és felbolygatják az eddig megszokott rendet!

Nem könnyű Dillford városában tinédzsernek lenni. Az iskolában kiemelkedő tehetségnek számító Ned Mosely-t otthon kutyába se veszik, csakis sportoló öccsét éltetik, így inkább a zombi-létet választja. Petra őszintén vágyik Milán szerelmére, de a vérszívó srác hűség helyett örök élettel ajándékozza meg, hogy aztán újabb sunákra repüljön rá. A még mindig szűz Dag Parker pedig folyamatosan a szexi Lorelei kegyeit keresi, reménytelenül. Ők hárman tehát filmünk hősei, amelyben földönkívüliek tűnnek fel a békés kisváros egén, hogy az emberekből, vámpírokból és zombikból álló lakosságot egymás ellen hergeljék, majd miután ez megtörtént, csápos kreatúráikkal egyenként befogdossák a lakosságot további céljaik elérése érdekében…

freakson_4Amilyen jópofának tűnt elsőre ez a vegyes összetételű kisváros koncepciója, sajnos a forgatókönyvíró annyira nem tudott vele mit kezdeni. Felsorolni is nehéz a kihagyott ziccereket; másfél órás cselekménye alatt rengeteg olyan szituáció megy veszendőbe, amit simán ki lehetett volna aknázni, mint humorforrást. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy egyáltalán nem poénos, mert akadnak benne mosolygásra késztető részek (pl. konzerv-agy kollektív zabálása vagy a meztelen rohanás a városon át stb.), csak hát a lehetőségekhez képest meglehetősen kevés.

Másik hatalmas hiba, ami a szememben szintén csökkentette a film érdemeit, hogy kb. a játékidő feléig semmi nem történik az égadta egy világot, de tényleg. Vontatott és unalmas. Megismerhettük szereplőinket, környezetüket és motivációikat, aztán meg csak úgy tipródnak húsz percen keresztül, míg végre-valahára feltűnnek az ufók, és komolyan elindul a sztori.

Tovább az sem javítja az összképet, hogy a totális lúzerként feltüntetett szereplőink szintén nem hagynak bennünk maradandó nyomot, a finálé meg aztán valami förtelmesen csapnivalóra sikerült, már ami a földönkívüli részt illeti. De hogy jót is mondjak róla, az összecsapás jelenetei például elég jók, illetve a maszkok is bejöttek, meg akadt pár random jópofaság, de sajnos ez mind-mind nagyon kevés egy másfél órás produkcióhoz, amely horror-vígjátékként akar szórakoztatni.

Értékelés: 6/10

eyescream

Be the first to comment on "Freaks of Nature (2015)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.