The Sand (2015)

sand_thumbTengerparton, homokból előbukkanó rémségeket legutóbb a Sand Sharks nevű vérgagyi CGI-cápás marhaságban volt szerencsém látni, de bármekkora iszonyatos elmeroggyantság, még abban is több izgalommal találkozhattunk, mint ebben a frusztrálóan lecsupaszított vázra felhúzott, történjen-már-valami-mert-elalszom típusú cselekménnyel operáló, ötlettelen befejezésből jeles produkcióban.

Egy csapat végzős hallgató tengerparton tartja őrült buliját- dub-step zenével aláfestett képsorok kihagyhatatlan elemek, ugye -, amikor az önfeledt mulatozás közben egy érdekes, gömbölyded cuccra bukkannak, de ugye senki nem veszi túl komolyan, merthogy a show nem állhat le.

sand-2Öreg hiba volt, ugyanis másnap reggelt csak páran ébrednek fel. Miután a kocsiban, mentőtoronyban, valamint szemetes-hordóban ragadt másnapos hőseink két barátja a szemük előtt tűnik el a homokban, rájönnek, hogy a tegnap talált tojásból valószínűleg valamiféle monsztre kelhetett ki, amely most a homokban garázdálkodva apró szőrszálszerű tapogatóival gyűjti be áldozatait. Mivel a mobiltelefonjaikat tegnap okosan begyűjtötték, és egy ideig még nem jön segítség, dacolniuk kell a perzselő nap sugaraival, nemsokára pedig közeleg a dagály…

sand_3Hol is a kezdjem?! A forgatókönyvíró szerintem felidézte a fiatalkorában olvasott A tutaj c. Stephen King novellát – melyben fogyatkozó hőseink a tó közepén lévő tutajukon ragadnak egy ismeretlen ellenséggel – majd rájött, hogy elég erős a koncepció, de mivel a Tremors földben lakozó szörnyeinek ötlete is tetszett neki, így fogta, és összekeverte e kettőt. A végeredmény ezzel szemben egy totálisan unalomba fulladó, csupán egyetlen helyszínre korlátozódó, kvázi minimális eszközigényt felvonultató, jellegtelen és béna szereplőket magában foglaló, másfél óra hosszú, amatőr szintű CGI-bohóckodás.

sand-1A film üdítőbb jelenetei közé tartozik, amikor a félpucér csaj a homokba próbál hányni, de a szemetes-hordóba szorult dagadt néger botrányos pojácáskodása is eléggé az emlékezetembe égett. Ha mindez még nem lenne elég, akkor végezetül elmondanám, hogy a kedves alkotók még arra is lusták voltak, hogy a mindenféle bazári UV-s csápok gazdáját a végén megmutassák, hogy mégis miről is lett volna szó a „vérszomjas szörny” címén…

Értékelés: 4,5/10

eyescream

Be the first to comment on "The Sand (2015)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.