Female Vampire a.k.a. The Bare-Breasted Countess ((La comtesse noire)) (1973)

femalevampire_thumbAz eurotrash nem egy kecsegtető jelző egyes filmek számára, viszont mint olyan, szinte megkerülhetetlen tényezővé vált a horror szerteágazó palettáján. Akárcsak a szex-horror tematikában Jesús Franco belga-francia koprodukcióban készült, klasszikusnak mondható vámpíros alkotása. Na, de elég a magasztos szavakból, essünk neki gyorsan!

Irina von Karlstein grófnő ugyan néma, de ez egyáltalán nem gátolja abban, hogy szinte válogatás nélkül cserkésszen be buja férfiakat, és a kornak megfelelően bozontos szőrzetű nőket. Most éppen Malagára utazik, és ősei kastélyából indul portyázgatni, mígnem találkozik egy különös lelkületű költővel, aki a fejébe veszi, hogy mindenáron, de a szeretője lesz. Eközben pedig Dr. Orloff egy tudós társával kideríti, hogy a rejtélyesen megmurdelt áldozatokat bizony egy vámpír ölte meg…

femalevampire_1Jesús Franco többféle változatban is leforgatta a filmet (csak horror, szex elemekkel tűzdelt horror, valamint hardcore pornós verzió), ebből általában a középsőt szokás emlegetni, ezért aztán a címek tekintetében is elég sok variáció látott napvilágot: Yacula, Jacula, Bare-Breasted Vampire, Naked Vampire, később pedig Erotikill, The Loves of Irina stb. – én speciel Female Vampire alatt találtam meg.

femalevampire_2Mint ahogy azt az euro-trash jelző is mutatja, nem egy minőségi alkotás, viszont a hetvenes években a profán szórakozást kedvelő közönség egy része bizonyára lelkesen fogadta. Ellenben manapság a retróért rajongó maréknyi hulladék-fanatikusokon kívül a lőtéri kutyát nem érdekli, ugyanis a nyakunkba szakadó (horror)filmes szarból akad bőven, az internet korában szexfilmet nézni pedig csak egy kattintás.

femalevampire_4Szóval merő kíváncsiságból meg lehet próbálkozni vele, ha nincs jobb. Forgatókönyve nem tartogat hatalmas meglepetéseket, ahogy a megvalósítása sem sikeredett középszerűnél jobban, egyedül talán az akkoriban 18 (!) éves Lina Romay hamvas bájain lehet csemegézni.

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Female Vampire a.k.a. The Bare-Breasted Countess ((La comtesse noire)) (1973)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.