Age of Dinosaurs (2013) (Jurassic város)

ageofd_thumbAz Asylum ezúttal kivételesen nem egy működőképes blockbuster koncepcióját másolja le a maga költséghatékonyan botrányos eszközeivel, hanem egy viszonylag eredeti gagyit próbált meg létrehozni, amiben azért az eredeti jelző sem túl találó, ugyanis a klónozott jurakori őshüllők elszabadulása a Jurassic Park óta szinte minden szinten ki lett már maxolva.

A Geneti-Sharp előadótermében éppen egy fontos felfedezést igyekszenek megosztani a jelenlévő publikummal, miszerint az égési sérüléseiből felgyógyított modell mellett immáron jurakori dinoszauruszokat is elkezdtek életre kelteni. Hiába, haladni kell a korral.

ageofd_7Éppen csak azt nem mondják el, hogy milyen motivációból kezdtek el csak úgy a nagy büdös semmiből őshüllőket klónozni, bár nem mintha valakit is érdekelne. Ahogy azt várható, az egyik lény áttöri az áttörhetetlennek hitt plexifalat, és megindul a költséghatékony okokból csupán három különböző fajta dinó (járkáló, repülő, bazinagy) városbéli randalírozása.

ageofd_3Főszereplő tűzoltónk az épületben rekedt balfasz lányát keresi, majd egy jellegzetes Jurassic Parkbeli jelenet után kocsiba szállnak, erre nem őket kezdi el követni a legnagyobb jószág?! Közben egy zseniális sms-nek (a képen!) köszönhetően helyszínre kiérkezik a rendőrség és szokás szerint pár pisztollyal próbálja megállítani a többi lényt.

ageofd_8Aztán újabb briliáns forgatókönyvírói húzásként hirtelen kifogy az üzemanyag, és főszereplőink egy plázába menekülnek. Arra persze ügyeltek, hogy a pláza padlóján vígan korcsolyázó (!) monszter az ajtón menjen be, nehogy esetleg felesleges törmeléket kelljen bárhova is animálniuk. Miután az apa egy léccel pofán veri az egyik tüskés fejű jószágot, ami több tonnájával simán keresztülzuhan egy korláton, újra menekülőre veszik a figurát.

ageofd_2Ezúttal egy épület tetejére iszkolnak fel, miközben a helyrehozhatatlan károkat szenvedett keltető-komplexum összes dinoszaurusza (hihetetlen, de itt már nem csak három fajta lényt láthatunk; akad triceratops, bronto és tyrex-féleség is) kitör a komplexumból, és az előőrs szagmintáit (!) követve beveszik a várost.

ageofd_6Főszereplő és lánya helikopteren menekül, mikor egy költséghatékonyan animált pterodactylus elragadja a kiscsajt, de csakis azért, hogy a záró képsorokban az égő Los Angeles romjaira pillantva még egy dinós-kulcstartóval próbáljanak poénkodni HOLLYWOOD óriás betűin.

ageofd-5Akkor lássuk címszavakban. Olcsó és gagyi, nyomokban a Jurassic Park alapkoncepciójára emlékeztető cselekmény, pipa. Rendkívül béna CGI-kreatúrák, melyeknek mozgatása vagy cselekedetei során mindenféle logikát mellőznek, pipa. A lőtéri kutyát nem érdeklő, megöregedett B-színész (Treat Williams), illetve eyescandy gyanánt egy pár mell, ami egy totálisan ismeretlen, faarcú szépséghez (Jilian Rose Reed) tartozik, pipa. Botrányos dialógusok, jelenetek, vágások, beállítások és úgy kb. minden, ami egy filmet egy valamelyest élvezető szórakoztatóipari termékké teszi, pipa. Összegezve tehát, aki egy n+1-dik Asylum végbéltermékre tippelt, az most sem fog csalódni, haha!

 Értékelés: 3/10

eyescream

Be the first to comment on "Age of Dinosaurs (2013) (Jurassic város)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.